Γερμανία ή Αργεντινή ;

"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" που λέει και το γνωστό άσμα. Μετά από ένα μήνα μιας υπέροχης διοργάνωσης έφτασε η ώρα του τελικού. Η Γερμανία εκπροσωπεί την Ευρώπη κόντρα στην Αργεντινή απ' τη Λατινική Αμερική και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι αναμένεται να κολλήσουν μπροστά στις οθόνες τους για να απολαύσουν τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση. Τεράστιες ομάδες και οι δυο, με βαριές φανέλες και σπουδαίους παίκτες στο ναό του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, το Μαρακανά. Ο "παράδεισος" του ποδοσφαιρόφιλου. Είναι απλό.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Για να δούμε όμως κάποια πραγματάκια για τις δύο ομάδες.

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Ο Low έχει φτιάξει μια ομάδα που δεν έπειθε πολλούς στην αρχή της διοργάνωσης αλλά αυτή τη στιγμή δείχνει ανίκητη. Τα 7 γκολ που έριξαν τα "παντσερ" στους Βραζιλιάνους θα μνημονεύονται για πάντα. Η ομάδα έχει σίγουρα αδυναμίες (ποιος δεν έχει άλλωστε;) και δεν διαθέτει τις προσωπικότητες περασμένων ετών αλλά έχει όλα τα υπόλοιπα. Ποια είναι αυτά ; Παίχτες ψυχωμένους που γνωρίζουν άριστα τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή στο γήπεδο. Άριστη συνεργασία και ισορροπία και στις τρεις γραμμές του γηπέδου και φυσικά υπάρχει και ο Muller. Αυτός ο παίκτης κυριολεκτικά έχει αφήσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη άφωνο με την εξέλιξη του. Δεν ξέρει "καντάρια" μπάλα αλλά έχει φτάσει να βρίσκεται στο "πρώτο ράφι" λόγω των πολλών πραγμάτων που κάνει στο γήπεδο. Ειλικρινά δεν θυμάμαι ποτέ παίκτη που να μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά, να συμμετέχει τόσο πολύ στο δημιουργικό και στο αμυντικό κομμάτι και φυσικά να είναι άψογος εκτελεστής και με το κεφάλι και με τα πόδια. Από τα καλύτερα "εργαλεία" που μπορεί να βρει κάποιος στο σύγχρονο  ποδόσφαιρο. Προσθέστε και το "ηγέτης" και είστε μέσα.

Η Αργεντινή απ' την άλλη είναι πιο άναρχη και προβλέψιμη. Ο Sabella δεν γεμίζει το μάτι και δείχνει να φοβάται να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο κι ας διαθέτει μια ονειρική επιθετική γραμμή. Το στυλ της ομάδας και ο τρόπος που αυτή λειτουργεί φέρνει στο μυαλό περασμένες δεκαετίες αλλά όταν υπάρχει στην εντεκάδα ο Messi όλα είναι πιθανά. Ο superstar της Barcelona δεν έχει κάνει μεγάλο τουρνουά και ίσως έφτασε η ώρα να δείξει - σε ολόκληρο τον πλανήτη - αυτό που πραγματικά είναι και με τη φανέλα της Αλμπισελέστε. Ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας αναμένεται άριστη και αν μπορέσουν να συνδυαστούν καλύτερα το κέντρο με τους επιθετικούς - πράγμα που δεν το έχουμε δει μέχρι στιγμής- τότε ίσως η Αργεντινή μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους Γερμανούς. Προσωπικά σήμερα περιμένω να δω πολύ (εκτός του Messi) και τον Mascherano. Ο αμυντικός μέσος απ' το San Lorenzo έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις και για πολλούς θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας του Sabella.


Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Στο ίδιο γήπεδο. Για μία αναμέτρηση με φόντο το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Θα είναι ο τέταρτος τίτλος για τους Γερμανούς ή ο τρίτος για τους Αργεντίνους; Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν μαζί σε τελικό ήταν το '90 με τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο. Τέσσερα χρόνια πριν ο Μαραντόνα και η παρέα του είχαν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές επικρατώντας των Γερμανών με 3-2. Καθίστε αναπαυτικά λοιπόν και απολαύστε το.




0 σχόλια