Παίχτες της Liverpool στα 00's που λατρέψαμε

Καλοκαιράκι έρχεται το πρωτάθλημα της Premier League τελείωσε και έφτασε η στιγμή της ξεκούρασης για όλους. Εμείς θα είμαστε μαζί σας φυσικά και το διάστημα των διακοπών  με χαλαρά θεματάκια κυρίως αλλά και αφιερώματα ή σχολιασμό της επικαιρότητας 'Oπως σας έχουμε συνηθίσει. Έτσι σκέφτηκα να αρχίσω την “καλοκαιρινή περίοδο” με ένα χιουμοριστικό άρθρο για τη Liverpool και κάποιους παίκτες που - λογικά -οι οπαδοί θα ήθελαν να ξεχάσουν. Οι 12 αυτοί παίκτες δεν βοήθησαν ιδιαίτερα από το 2000 και έπειτα.. Οι περισσότεροι έμειναν και χωρίς κάποιο τίτλο μάλιστα αλλά είναι σίγουρο πως οι οπαδοί των κόκινων θα ήθελαν να ξεχάσουν πως τους είδαν με την "κόκκινη φανέλα".Ας τους δούμε:
1. Eric Meijer
O τρελό - Ολλανδός μεταγράφηκε στη Liverpool το 1999 μετά από  μέτρια είναι η αλήθεια καριέρα σε Γερμανία και Ολλανδία. O Houllier τον ήθελε ως αλλαγή  στο δίδυμο Owen/Fowler αλλά ο Meijer δεν κατάφερε ποτέ να πείσει και δόθηκε δανεικός στην Preston North End. Έπαιξε 9 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει. Με τη φανέλα της Liverpool αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια σκοράροντας 2 τέρματα. Για το μόνο που θα τον θυμούνται οι οπαδοί των κόκκινων είναι για τη βραδιά της 16ης Μαίου 2001 όταν η Liverpool κέρδισε την Alaves και πανηγύρισε το κύπελλο Uefa. O Meijer δεν σκόραρε κάποιο τέρμα ούτε ήταν στην αποστολή. Απλά ήταν στην κερκίδα μαζί με τους οπαδούς και τραγουδούσε το YNWA μεθυσμένος μαζί τους.  Μοναδικός.
2. Bernard Diomede
O Γάλλος εξτρεμ μετά την επιτυχημένη καριέρα που είχε με την Auxerre, σκοράροντας πάνω από 30 τέρματα σε περίπου 180 παιχνίδια( κερδίζοντας και ένα double Γαλλίας το 1996) πήρε μεταγραφή για τη Liverpool το 2000. Στην ομάδα του Merseyside έμεινε για 3 χρόνια παίζοντας συνολικά πέντε παιχνίδια. Την τελευταία του χρονιά δόθηκε δανεικός στην Ajaxio. Ο κόσμος της Liverpool ίσως να τον θυμόταν για το τέρμα που πέτυχε στο ντεμπούτο του απέναντι στην Sunderland, αλλά είχε την ατυχία να το δει να ακυρώνεται αντικανονικά. Άτυχος ο φίλος μας.
3 .Faisal Abel Xavier
To 2002 η Liverpool θα πάρει από την μισητή Everton τον διεθνή Πορτογάλο αμυντικό Abel Xavier γεμίζοντας χαρά τους οπαδούς της ομάδας. Πέντε μήνες μετά και 14 παιχνίδια ο εκκεντρικός παίκτης θα δοθεί δανεικός στην Galatasaray. Αν τον θυμάται κάποιος εκεί στο Kop δε νομίζω να είναι για το ταλέντο του. Εκτός από βαφές, μουσάκια και φασαρίες είχε σκοράρει και στο ντεμπούτο του επί της Ipswich Town.


4. Salif Diao
O Σενεγαλέζος αμυντικός εξαργύρωσε το πολύ καλό Μουντιάλ που έκανε το 2002 παίρνοντας μεταγραφή από την άσημη Sedan στην τεράστια Liverpool. To ποσό που δαπάνησαν μάλιστα οι κόκκινοι άγγιζε τα 8 εκ ευρώ πιστεύοντας πως είχαν βρει ένα αμυντικό πολυεργαλείο. Με τον Houllier στον πάγκο ο Diao πήρε ευκαιρίες αλλά με την έλευση του Benitez o Σενεγαλέζος άρχισε να βρίσκεται συνεχώς στον πάγκο. Ο Ισπανός δεν πίστεψε ποτέ στο ταλέντο του Diao και μοιραία άρχισαν οι δανεισμοί. Birminghan , Portsmouth και Stoke City μέχρι να τον αγοράσει τελικά η Stoke το 2007 και να βρει το “λιμάνι “ του.

5. Anthony Le Tallec
Κλασική περίπτωση αποτυχημένης μεταγραφής ο Γάλλος. Ως μεγάλο ταλέντο τον έφερε ο Houllier στα 16 το 2001 ως αποτυχημένος έφυγε το 2008 για τη Le Mans. Tι έκανε όλα αυτά τα χρόνια στην Liverpool; Tίποτα, είναι η απάντηση καθώς τα πέρασε όλα δανεικός σε άλλες ομάδες. Ίσως τελικά να μην ήταν ποτέ το μεγάλο ταλέντο που έλεγαν οι Γάλλοι 12-13 χρόνια πίσω. To "ίσως" το έγραψα επειδή είμαι ευγενικός.


6. Mauricio Pellegrino
Μετά από επιτυχημένη καριέρα στη Valencia, το Γενάρη του 2005, ο Benitez φέρνει τον Αργεντινό αμυντικό στην Liverpool ως ελεύθερο(πάλι καλά) ψάχνοντας να βρει λύσεις στην ταλαιπωρημένη του αμυντική γραμμή. Με 13 συμμετοχές ο Pellegrino μένει ελεύθερος το Μάιο. Τι πιστεύετε βρήκε λύσεις ο Rafa;

7. Boudewijn Zenden
Ο ταλαντούχος μέσος έφτασε στη Liverpool το καλοκαίρι του 2005 έχοντας κάνει ήδη σπουδαία καριέρα σε Barcelona και Chelsea. Στη Liverpool έμεινε 2 χρονιές αλλά καμία από αυτές δεν ήταν γεμάτη καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς στα γόνατα. Δεν απέδωσε ποτέ βάσει του ταλέντου του και μετά την τραγική του εμφάνιση στον τελικό της Αθήνας, εκεί όπου η Liverpool έχασε από τη Milan με 2-1 , θεωρήθηκε ξένο σώμα. Με την φυγή του από τους κόκκινους βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό, πρώτα στην Marseille και μετά στη Sunderland όπου και αγωνίζεται μέχρι σήμερα

8. Mohamed Sissoko
Αγαπημένο παιδί του Benitez στη Valencia, αγαπημένο παιδί του και στη Liverpool. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον έφερε μαζί του στο Anfiled το 2005 ο Ισπανός τεχνικός. Ο Sissoko δεν έκανε ποτέ τα μεγάλα παιχνίδια στο κέντρο της Liverpool αλλά έχει το ελαφρυντικό πως είχε μπροστά του παίκτες όπως ο Gerrard, ο Hamman, o Xabi Alonso και φυσικά ο Mascherano. Στης 29/1/2008 η Juventus δαπανά 11 εκ λίρες για να κάνει δικό της τον μέσο από το Μάλι . Στο Τορίνο πρέπει να κλαίνε ακόμα τα χρήματα τους. Και κάποτε τον είχαν χαρακτηρίσει “νέο Viera”.

9.Andriy Voronin
Τραγική επιλογή ο Ουκρανός.Βέβαια ήταν ελεύθερος. Έφτασε στο Anfield το 2007 και έμεινε μέχρι το 2008 πριν δοθεί δανεικός στη Herta. Πρόλαβε να “ματώσει” τα δίχτυα 6 φορές και φυσικά έφυγε ως αποτυχημένος. Το νούμερο 10 στη φανέλα του έχει γίνει από τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα στις pub του Merseyside

10. Philip Degen
Μετά από 3 υπέροχα χρόνια στην Borussia Dortmund ο Ελβετός μπακ έφτασε στο Anfiel το καλοκαίρι του 2007. Τότε ήταν ο επιθετικός πλάγιος μπακ που ο Benitez ήθελε στην ομάδα του. Την πρώτη του χρονιά στο Anfield είχε μηδέν συμμετοχές και τη δεύτερη εφτά. Με την έλευση του Glen Johnson η φυγή του ήταν δεδομένη, όπως και έγινε. Από τις χειρότερες μεταγραφές που θυμάμαι στη ζωή μου στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

11.Alberto Aquilani
Μεγάλο ταλέντο ο Ιταλός, αλλά από τη μία το ποσό που δαπανήθηκε(20 εκ λίρες) από την άλλη η σύγκριση με τον Alonso που μόλις είχε αφήσει το Liverpool για τη Μαδρίτη, και φυσικά ο τραυματισμός που τον άφησε εκτός το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς( υπέραγραψε Αύγουστο του 2009 και επέστρεψε το 2010) τον κάνουν να έχει ξεχαστεί σχεδόν πό το μυαλά των οπαδών της Liverpool. Οι εμφανίσεις που έκανε μετά τον τραυματισμό ήταν σε γενικές γραμμές κάτω του μετρίου και το καλοκαίρι του 2010 ο Aquilani θα δοθεί δανεικός στην Juventus. Aγωνίζεται ακόμα στη μεγάλη Κυρία ταλαιπωρώντας συμπαίκτες και οπαδούς.

12. Paul Konchesky
Αυτή τη σπουδαία μεταγραφή τη χρεώνεται ο Roy Hodgson, καθώς έφερε μαζί του από την Fulham τον Άγγλο αριστερό μπακ για να του κάνει παρέα. Δεν βρίσκω άλλο λογο ειλικρινά. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Konchesky είχε κάνει πολλά καλά παιχνίδια με τη Fulham αλλά τη φανέλα της Liverpool δε μπόρεσε να τη σηκώσει. Αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια με τους κόκκινους πριν δοθεί δανεικός στη Nottigham Forest. Αυτή τη στιγμή ανήκει ακόμα στο δυναμικό της Liverpool αλλά δε νομίζω να μείνει με τίποτα στο υπάρχον roster. Dalglish και οπαδοί δε νομίζω να θυμούνται την ύπαρξη του. Παίκτης σκληρός, δυνατός, αθλητικός, φιλότιμος αλλά λίγος για την Liverpool. Την θέση του θα μπορούσε να είχε πάρει ο Milan Jovanovic στο αφιέρωμα απλά ο Σέρβος τη γλίτωσε λόγω της καλής σχέσης που έχει με το φροντιστή της ομάδας.ποιος νομίζετε έκανε τη μπουγάδα φέτος…



Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια