Ο Collymore για Αγγλία, Ιταλία και Αργεντινή

Χθες η Αγγλία αγωνίστηκε σε φιλική αναμέτρηση με το Εκουαδόρ και δεν ήταν καλή. Καθόλου καλή για την ακρίβεια. Όσο κι αν υπάρχει η δικαιολογία πως ο Roy Hodgson παρέταξε μια εντεκάδα με πολλές αλλαγές και (σχεδόν) κανένα βασικό, τα "λιοντάρια" έπρεπε να δείξουν κάποια πραγματάκια. Ναι, κανείς δεν θα παίξει στο 100% σε μια φιλική αναμέτρηση-όταν το Μουντιάλ ξεκινάει σε μια βδομάδα -αλλά ακόμα και από ένα φιλικό μπορούν να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Για να δούμε όμως πως είδε την αναμέτρηση ο πρώην διεθνής επιθετικός της Liverpool, Stan Collymore. Σίγουρα η "ματιά" ενός τέτοιου παίκτη έχει βγάλει κάποια αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα

Η εντεκάδα κόντρα στο Εκουαδόρ
Ο Collymore είδε "πολλά θετικά" και "πολλά αρνητικά" (και) στη χθεσινή αναμέτρηση της Αγγλίας κόντρα στο Εκουαδόρ. Τονίζει πως ο James Milner δεν θα πρέπει να αγωνιστεί ξανά ως δεξί μπακ και επίσης δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να βρεθούν παρέα στο κέντρο της άμυνας ο Smalling με τον Jones. Μάλιστα θεωρεί πως θα καλύτερη επιλογή ο Joss Stone της Everton στη θέση ενός εκ των δύο παικτών της Manchester United. Ο νεαρός αμυντικός αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά στη θέση του Milner και ήταν αρκετά καλός-έχοντας στο αριστερό άκρο τον Flanagan της Liverpool.

ο James Milner της City
Απογοήτευση ήταν και ο Jack Wilshere. Ο κεντρικός μέσος της Arsenal είχε ένα περισσότερο δημιουργικό ρόλο αγωνιζόμενος μπροστά απ' τον Frank Lampard (o υπαρχηγός της Αγγλίας ήταν να τον λυπάσαι στα τελευταία 30 λεπτά) αλλά δεν κατάφερε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του- σύμφωνα με τον Collymore. Εγώ συμπληρώνω πως έδειξε να του λείπουν και πολλά τρεξίματα, κάτι που δεν θεωρώ καθόλου φυσιολογικό κι ας είχε σοβαρό τραυματισμό μέσα στη σεζόν. Ειλικρινά οι επιστροφές των Άγγλων ήταν για κλάματα απέναντι σε μια σαφώς πιο γρήγορη ομάδα αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Τα θετικά για τον Collymore; Η παρουσία του επιθετικού διδύμου Lambert - Rooney, o ελεύθερος ρόλος του Barkley στον άξονα και ο Chamberlain. Oι δύο τελευταίοι δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα στο 1 on 1 και κάπως έτσι ήρθαν και τα δύο γκολ των Άγγλων. Απ' το Rooney προσωπικά περιμένω ένα μεγάλο Μουντιάλ και σύμφωνα με αυτά που διάβασα - ολόκληρο το Νησί περιμένει το ίδιο. Μακάρι. Ο Ricky Lambert σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα και έδειξε σε όλους (για ακόμα μία φορά) το φονικό του ένστικτο. Από του χρόνου ελπίζω να "ματώνει" τα δίχτυα και με τη φανέλα της Liverpool. Πρόβλημα ίσως υπάρξει με τον Chamberlain που αποχώρησε τραυματίας και περιμένουμε τις εξετάσεις του παίκτη. Αν ο νεαρός gunner δεν βρεθεί στη Βραζιλία αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα "Τρία Λιοντάρια".
o Ricky Lambert
Ο Collymore κλείνοντας στάθηκε στην Ιταλία αλλά και στην Αργεντινή. Για τους Ιταλούς ο πρώην παίκτης θεωρεί πως βρίσκονται σε μεγάλη κρίση καθώς δεν διαθέτουν την ποιότητα περασμένων ετών. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία-τονίζει- να τους "τελειώσει" η Αγγλία στον πρώτο αγώνα του ομίλου και να τελειώνει από νωρίς με την υπόθεση πρόκριση.
o νούμερο 1 κίνδυνος των Ιταλών
Την Αργεντινή την έχρισε τρίτο φαβορί πίσω από την Βραζιλία και την Ισπανία. Σύμφωνα με τον ίδιο διαθέτει εξαιρετικό σύνολο, έχει 4-5 παίκτες ικανούς να διαλύσουν οποιαδήποτε άμυνα και φυσικά υπάρχει και ο Lionel Messi πιο έτοιμος από ποτέ για να αποδείξει πράγματα και με τη φανέλα της πατρίδας του.
Να συμπληρώσω κάτι;
Αυτά μέχρι στιγμής απ' τον Stan Collymore (με μερικές δικές μου πινελιές). Μια εβδομάδα έμεινε για να αρχίσει η γιορτή του ποδοσφαίρου και το Home Of Football θα είναι πιστό και σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Παρέα φυσικά με τα "φιλαράκια" του.


0 σχόλια