Αρχή με ήττα - και υποσχέσεις - για τους Άγγλους

Η Αγγλία δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιταλία και βρίσκεται από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Hodgson ,σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, γνώρισε την ήττα με 2-1 προδομένη από τις αμυντικές της αδυναμίες, στο επιθετικό κομμάτι μπορείς να την πεις και ελκυστική, και τώρα χρειάζεται νίκη και μόνο νίκη κόντρα στην Ουρουγουάη αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση. Για να δούμε όμως τι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Hodgson την Αγγλία έχοντας το Sturridge στην κορυφή, το Sterling σε ελεύθερο ρόλο πίσω του και τους Rooney και Welbeck στο αριστερό και στο δεξί άκρο αντίστοιχα. Στο κέντρο υπήρχε ο Gerrard και ο Henderson με τον νεαρό να έχει το ρόλο της επίβλεψης του Pirlo. Στo κέντρο της άμυνας υπήρχαν οι Cahill και Jagielka και ο Johnson με τον Baines στα άκρα. Στο τέρμα φυσικά ήταν ο Joe Hart. O Prandelli απ' την άλλη είχε φορτώσει το κέντρο του με Pirlo, De Rossi, Verratti και Marchisio στερώντας ουσιαστικά απ' την Αγγλία τη δημιουργία παιχνιδιού απ' τον άξονα με τον Steven Gerrard. O τρόπος που οι μέσοι των Ιταλών έπεφταν πάνω στον captain των "λιονταριών" ήταν υποδειγματικός. Ο Gerrard κουράστηκε και όπως ήταν λογικό η ανάπτυξη κατάντησε να γίνεται μονότονα απ' τα άκρα (σχεδόν) σε ολόκληρο το 'β ημίχρονο.
o νεαρός Sterling
To γκολ του Marchisio στο 35' άνοιξε το σκορ και φανέρωσε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τα αμυντικά κενά των Άγγλων. Ναι, πολύ ωραία η προσποίηση του Pirlo. Ναι, πολύ όμορφο το γκολ του "Μικρού Πρίγκηπα" αλλά όταν βρίσκονται εντελώς ανενόχλητοι δύο κορυφαίοι μέσοι εκτός περιοχής μετά από κόρνερ - κάτι δηλώνει. Επίσης η αντίδραση ΟΛΩΝ των Άγγλων ήταν τραγική. Κανένας δεν βγήκε να εμποδίσει το σουτ του Ιταλού. Ευτυχώς οι Άγγλοι μπήκαν πολύ γρήγορα και πάλι στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας με το Sturridge δύο λεπτά αργότερα. Ο Sterling δέχθηκε τη μπάλα στη σέντρα και με μια φοβερή μπαλιά βρήκε το Rooney στα αριστερά. Ο παίκτης της United έστειλε τη μπάλα συστημένη στο Sturridge, με τον παίκτη της Liverpool να ισοφαρίζει. Το 1-1 ήταν και το δίκαιο αποτέλεσμα για το ημίχρονο. Οι Άγγλοι, όπως έγραψα και πιο πάνω , στο επιθετικό τους κομμάτι δεν ήταν κακοί. Τα βρήκαν "σκούρα" σίγουρα απέναντι στο πολυπρόσωπο αμυντικό πλάνο των Ιταλών αλλά έβγαλαν φάσεις. Αν μάλιστα δεν έπεφταν πάνω σε ένα εξαιρετικό Sirigu, ίσως να είχαν πάρει ακόμα και το "τρίποντο".
Sturridge και Gerrard στο ημίχρονο
Στο 'β ημίχρονο ο κόουτς της Ιταλίας ανέβασε τον Pirlo πίσω απ' τον Balotelli και με την είσοδο του Motta στη θέση του νεαρού Verratti ουσιαστικά "κλείδωσε" τον άξονα. Δεν είναι τυχαίο πως η Ιταλία τελείωσε την αναμέτρηση με πέντε καθαρούς κεντρικούς μέσους (και καλά έκανε). Η είσοδος του Barkley στη θέση του Welbeck έδωσε μια βοήθεια στον άξονα των "λιονταριών" αλλά δεν έφτανε. Ο Wilshere δεν βοήθησε ( πήρε τη θέση του Hendo), ούτε ο Lallana (πέρασε στη θέση του Sturridge στα τελευταία λεπτά). Οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο γκολ του super-Mario απ' το 50' και γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα. Προσωπικά θεωρώ πως το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Απ' την άλλη "τακτικά" οι Ιταλοί κέρδισαν κατά κράτος τους Άγγλους που ουσιαστικά απειλούσαν με μακρινά σουτ.
Ciro Immobile και Ross Barkley
Θέλω να σταθώ στον Wayne Rooney. Ο επιθετικός της United είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και για ακόμα μια φορά δεν βοήθησε. Αστόχησε σε μοναδικό τετ α  τετ για την ισοφάριση σε 2-2, έκανε αρκετά λάθη και φυσικά (όσο αγωνίστηκε "έξω αριστερά) δεν βοήθησε καθόλου τον Baines που έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Candreva. Προσωπικά ακόμα περιμένω τις μεγάλες εμφανίσεις του σπουδαίου αυτού επιθετικού με το εθνόσημο στο στήθος.

Η εικόνα μιας Αγγλίας να δίνει συνεχώς τη μπάλα στο Sterling (έξω δεξιά) και να περιμένει απ' τον νεαρό ΤΑ ΠΑΝΤΑ με κούρασε πολύ. Ο πιτσιρίκος είναι εξαιρετικός αλλά δεν μπορεί ακόμα να γίνει ο ηγέτης. Τι κάνουν οι υπόλοιποι φτασμένοι "αστέρες" ;

Τα δύο κεντρικά χαφ ίσως πρέπει να γίνουν τρία. Ο Gerrard δεν είναι σε κατάσταση να βγάζει 90λέπτο έχοντας διπλό ρόλο. Ανασταλτικό και δημιουργικό. Με την Ουρουγουάη ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα και να δούμε δίπλα στο δίδυμο της Liverpool και τον Barkley ή τον Wilshere απ' την αρχή. Ίσως και ο Frank Lampard μπορεί να βοηθήσει αγωνιζόμενος μπροστά απ' τους δύο "κόκκινους" για 50-60 λεπτά. Όπως έγραψα και πιο πάνω οι Άγγλοι δυσκολεύτηκαν στη δημιουργία απ' τον άξονα - αν και έβγαλαν φάσεις. Με ένα πιο ισορροπημένο πλάνο ίσως δούμε "μικρά θαύματα".

Στην ουσία. Η Αγγλία ΔΕΝ είναι κακή ομάδα απλά έχει αρκετές αδυναμίες - όπως και οι περισσότερες ομάδες. Σκοπός στα επόμενα δύο παιχνίδια να κρύψει όσο γίνεται περισσότερο αυτές. Ταλέντο υπάρχει αρκετό και με πιο σφιχτό κέντρο μπορεί να γίνει το 2 στα 2 και η ομάδα να βρεθεί στα knock -out. Μέχρι τότε υπομονή και πίστη.






0 σχόλια