Στο ίδιο έργο θεατές

Δεν έχω να γράψω πολλά για το χθεσινό παιχνίδι των Άγγλων κόντρα στην Ουρουγουάη. Τα λιοντάρια είχαν για δεύτερο σερί παιχνίδι καλή απόδοση, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για γκολ, είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά ηττήθηκαν και πάλι. Με το ίδιο σκορ. Με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο. Ο Hodgson παρέταξε την ομάδα με τους ίδιους 11 της πρεμιέρας - κόντρα στην Ιταλία - με μία όμως αλλαγή στη διάταξη. Ο Rooney δεν αγωνίστηκε στα άκρα αλλά στην φυσική του θέση. Πίσω από τον επιθετικό και ήταν ο καλύτερος παίκτης της Αγγλίας.
Gerrard και Suarez μετά το τελικό σφύριγμα
Είχα τονίσει ,μετά το παιχνίδι με τους Ιταλούς, πως περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι απ' τον άσσο της United και ο Rooney το έκανε πράξη. Αυτό όμως δεν έφτανε στους Άγγλους καθώς στην απέναντι πλευρά υπήρχε ο Luis Suarez. O επιθετικός της Liverpool - στην επιστροφή του μετά την εγχείρηση που έκανε στο γόνατο- ήταν απίστευτος και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Ο Ουρουγουανός συνεχίζει να είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στον πλανήτη και δείχνει να μην καταλαβαίνει ούτε από τραυματισμούς, ούτε από κούραση, ούτε από τίποτα. One man show κυριολεκτικά.

O Suarez άνοιξε το σκορ στο 39' με ασύλληπτη κεφαλιά και χάρισε τη νίκη στη Σελέστε στο 85' με δυνατό σουτ εντός της περιοχής. Οι Άγγλοι είχαν ισοφαρίσει με τον Rooney στο 75' με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Glen Johnson. Το άσχημο για τους Άγγλους ήταν πως δέχθηκαν και τα δύο τέρματα σε σημείο που πίεζαν αυτοί για τέρμα. Άσχημο "παιχνίδι" της  μοίρας και για τον αρχηγό Steven Gerrard καθώς ήταν αυτός που με δική του λάθος κεφαλιά , ουσιαστικά "έστρωσε" τη μπάλα στον Suarez για το 2-1.

Ο Hodgson θεωρώ πως έπρεπε να ξεκινήσει με τρία κεντρικά χαφ (το είχα γράψει και μετά το παιχνίδι με τους Ιταλούς) καθώς ήταν γνωστό πως ο άξονας της Ουρουγουάης θα ήταν αρκετά "σφιχτός". Η παρουσία του Barkley στα τελευταία 30 λεπτά "μπάλωσε" πολλά στο κέντρο και έδωσε και επιθετικές λύσεις αλλά η ατυχία με το δεύτερο γκολ του Suarez ουσιαστικά διέλυσε το πλάνο που είχε στο μυαλό του ο Άγγλος προπονητής.

Η Αγγλία αυτή τη στιγμή φαντάζει εκτός διοργάνωσης. Βέβαια υπάρχει ακόμα σενάριο που δίνει την πρόκριση στα "λιοντάρια" αν και είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί. Ποιο είναι αυτό; Να κερδίσει η Ιταλία την Κόστα Ρίκα σήμερα με +2 τέρματα και να κερδίσει επίσης την Ουρουγουάη την τελευταία αγωνιστική. Η Αγγλία τότε με νίκη επί της Κόστα Ρίκα και εφόσον καλύψει τη διαφορά τερμάτων θα βρεθεί στους "16".

Πάντως ως φίλος της Αγγλίας είμαι ευχαριστημένος απ' την εικόνα της ομάδας. Φυσικά και υπάρχει πίκρα για τα αποτελέσματα αλλά δεν μπορείς να μη διακρίνεις την προσπάθεια και το ταλέντο που υπάρχει άφθονο στην ομάδα. Αυτή η ομάδα έχει σίγουρα πολύ μέλλον.


Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια