Πρωταθλήτρια η Manchester City

o Kompany με το βαρύτιμο τρόπαιο
Εδώ και λίγη ώρα η Manchester City είναι και πάλι στην κορυφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Manuel Pellegrini παρουσιάστηκε σοβαρή κόντρα στη West Ham, δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στα "σφυριά" και έφτασε σε ένα εύκολο 2-0. Αυτοί οι τρεις βαθμοί έφτασαν τους "πολίτες" στους 86 βαθμούς (στο +2 από τη 2η Liverpool) και χάρισαν στην ομάδα του Manchester το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της - και δεύτερο στα τελευταία τρία χρόνια.


Η αναμέτρηση δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση. Η West Ham όσο κι αν ήθελε να κάνει τη ζημιά στη City δεν είχε την ποιότητα για να το καταφέρει. Οι "πολίτες" είχαν ολοκληρωτική κατοχή στην αναμέτρηση και βρίσκονταν συνεχώς στην εστία του (εξαιρετικού) Adrian με τα "σφυριά" να προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν. Το κατάφεραν μέχρι και το 39'. Σε εκείνο το σημείο το φοβερό σουτ του Nasri άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά τελείωσε και την υπόθεση-τίτλος. Στο 'β ημίχρονο το τέρμα του αρχηγού Kompany στο 50' ουσιαστικά "σκότωσε" τις όποιες ελπίδες της West Ham για κάτι καλό. Το τελικό 2-0 βρήκε τους παίκτες της City να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα με εκατοντάδες φίλους της ομάδας που είχαν εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο "μεθυσμένοι" απ' τη χαρά της επιτυχίας.
Το γλέντι ξεκίνησε από τα αποδυτηρία για τους "πολίτες"
Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα του Χιλιανού Manuel Pellegrini στην Ευρώπη. Η City βάσει ρόστερ ήταν η καλύτερη ομάδα στο Νησί φέτος και κατά την ταπεινή μου γνώμη έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου.

o Gerrard μετά τη λήξη της αναμέτρησης
Στο Anfield η Liverpool ήθελε νίκη-και φυσικά ήττα της City-για να κερδίσει τον τίτλο. Οι reds ήταν αρκετά αγχωμένοι , βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Skrtel αλλά τελικά βρήκαν τη δύναμη να κερδίσουν την πάντα υπολογίσιμη Newcastle. To τελικό 2-1 ήρθε χάρις στα γκολ του Agger (63') και του Sturridge (65'). Και τα δύο γκολ από δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ του Steven Gerrard. Η Liverpool τερμάτισε 2η και η σεζόν - όσο κι αν πίκρανε πολλούς- πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη. Η ομάδα του Rodgers στην αρχή της χρονιάς είχε στόχο την τετράδα και έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Αυτή η σεζόν πρέπει να γίνει μάθημα στον Rodgers και τους παίκτες του για την επιστροφή (από του χρόνου) εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Στην κορυφή. Ως φίλος της ομάδας, μόνο περηφάνια μπορώ να νιώσω μετά από τη φετινή σεζόν και την προσπάθεια των "κόκκινων".

Για την ιστορία ας δούμε όλα τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Man City vs West Ham 2-0

Liverpool vs Newcastle 2-1

Cardiff vs Chelsea 1-2

Norwich vs Arsenal 0-2

Hull vs Everton 0-2

Tottenham vs Aston Villa 3-0

Southampton vs Man United 1-1

Fulham vs Crystal Palace 2-2

Sunderland vs Swansea 1-3

WBA vs Stoke 1-2

Στην 3η θέση τερμάτισε η Chelsea με την Arsenal 4η. Οι gunners για ακόμα μία φορά θα βρεθούν στα play offs του Champions League. Στο Europa League θα αγωνιστούν η 5η Everton και η 6η Tottenham όπως και η Hull City ως φιναλίστ του FA Cup. Την κατηγορία αποχαιρέτησαν οι Cardiff, Fulham και Norwich.

Η ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο με τον τελικό του FA Cup στο Wembley. Εκεί η Arsenal θα αγωνιστεί κόντρα στη Hull με φόντο το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.


Κωνσταντίνος Καραδήμας





0 σχόλια