Μια εντεκάδα έτοιμα ταλέντα

Η σεζόν στο μαγικό κόσμο της Premier League αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Η Manchester City κατέκτησε το πρωτάθλημα και το League Cup, με την Arsenal να κατακτά το FA Cup και να σπάει μια "κατάρα" 9 ετών δίχως τρόπαιο. Ο Brendan Rodgers ήταν ο προπονητής της χρονιάς μιας και χάρις στις "αλχημείες" και τις τακτικές του έφτασε τη Liverpool μια ανάσα απ' το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και φυσικά ο Luis Suarez ήταν ο mvp του πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός επιθετικός αυτή τη στιγμή βρίσκεται πανάξια δίπλα στους Messi και Cristiano Ronaldo. Αυτά όμως είναι λίγο- πολύ γνωστά. Γι' αυτό σήμερα θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω κάτι άλλο. Κάτι που (ίσως) αρκετοί δεν πρόσεξαν τη φετινή σεζόν. Μια εντεκάδα ταλέντα πανέτοιμα για το επόμενο πρωτάθλημα. Αρκετοί "έβγαλαν" μάτια. Άλλοι άρχισαν να φαίνονται δειλά-δειλά κερδίζοντας μια θέση στον πάγκο και στη βασική ομάδα - άλλοι έκριναν πολλά με 2-3 σπουδαίες εμφανίσεις. Ας τους δούμε.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Jack Butland. Τερματοφύλακας της Stoke City. 21 ετών.

Ο νεαρός Άγγλος keeper είχε την ατυχία να είναι το νούμερο-2 πίσω απ' τον εξαιρετικό Asmir Begovic. Μέτρησε τρεις συμμετοχές στην Premier League πριν δοθεί δανεικός σε Barnlsey και Leeds United όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Οι φήμες λένε πως ο Βόσνιος τερματοφύλακας λογικά θα αποχωρήσει απ' τη Stoke με τον Butland να θεωρείται πανέτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει το νούμερο-1 των Potters. Ταλέντο διαθέτει σίγουρα αρκετό. Αξίζει να σημειώσω πως ο Butland είναι διεθνής με τα "τρία λιοντάρια" από τα 19 του χρόνια.

Jon Flanagan. Πλάγιος μπακ της Liverpool.  20 ετών.

Εδώ τα λόγια περιττεύουν. Ο νεαρός άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Enrique και "ρίζωσε" στην βασική 11αδα της Liverpool. Αν και δεξιοπόδαρος ο Flano αγωνίστηκε (κυρίως) στο αριστερό άκρο και ήταν απολαυστικός. Ακούραστος, με καλή τεχνική και άψογη αμυντική προσήλωση κατάφερε να φτάσει ως και την προεπιλογή της Εθνικής Αγγλίας. Σημαντικό γρανάζι της εξαιρετικής Liverpool με το μέλλον να του ανήκει δικαιωματικά.

John Stone. Κεντρικός αμυντικός της Everton. 19 ετών.

Ακόμα ένας Άγγλος, ακόμα ένα σπουδαίο ταλέντο. Ο ύψους 1.88 στόπερ ήταν παρόν όταν τον χρειάστηκε ο Martinez και μάλιστα υπήρξε εξαιρετικός σε αρκετά παιχνίδια. Φοβερός στο ψηλό παιχνίδι με καλή τεχνική αν και του λείπει η εμπειρία. Έκανε κάποια λαθάκια σε πολλά παιχνίδια σε στιγμές μεγάλης πίεσης όταν είχε τη μπάλα στα πόδια- κάτι που είναι λογικό αν σκεφτούμε την ηλικία και τη θέση. Ήδη πολλές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον νεαρό. Μεγάλο "παράσημο" για τον ίδιο η κλήση του από τον Hodgson στους stand-by παίκτες για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Calum Chambers. Πλάγιος μπακ της Southampton. 19 ετών.

Οι "άγιοι" ήταν φέτος εξαιρετικοί. Μια ομάδα χάρμα οφθαλμών για όλους τους αγνούς ποδοσφαιρόφιλους. Ο Chambers πάλεψε για τη θέση "2" με τον Clyne και όπως δείχνουν τα τελικά νούμερα ήταν κερδισμένος. Αν συνεχίσει έτσι οι μέρες του στο St. Mary's θα πρέπει να θεωρούνται μετρημένες. Ήδη φημολογείται πιθανό μπάσιμο της Arsenal με τον παίκτη να λογίζεται ως ο αντικαταστάτης του Sagna. O Calum Chambers διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί στο "σούπερ μπακ" που χρειάζεται ο Wenger.

Tomas Kalas. Κεντρικός αμυντικός της Chelsea. 20 ετών.

Πολλοί θα πουν πως είναι δυνατόν να μπαίνει ο Τσέχος σε αυτή τη 11αδα με μόλις δύο επίσημες συμμετοχές - και ίσως να έχουν δίκιο. Απλά ο Kalas αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι "τελικός" του Anfield, ήταν άψογος και στέρησε (και αυτός) το πρωτάθλημα από τους "κόκκινους". Ο Mourinho έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια - με το ταλέντο και τα χαρίσματα του νεαρού να μην αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Το μέλλον του ανήκει.

James Ward-Prowse. Κεντρικός μέσος της Southampton. 19 ετών.

Εδώ μιλάμε για σπάνιο ταλέντο. Ο νεαρός πολυσύνθετος μέσος πραγματοποίησε φοβερή σεζόν και λογικά από του χρόνου θα πρέπει να θεωρείται βασικότατος στην ομάδα του Pochettino. Άψογος συνδυασμός αμυντικών και επιθετικών αρετών και μια σπάνια (για την ηλικία του) ψυχραιμία που κάνουν τους ιδιοκτήτες των "αγίων" να τρίβουν τα χέρια τους. Εξαιρετικός και μια εκ των μεγαλύτερων αποκαλύψεων στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε.

Nathan Redmond. Εξτρέμ της Norwich. 19 ετών.

Φοβερός και αυτός ο νεαρός Άγγλος εξτρέμ. Η ομάδα του μπορεί να υποβιβάστηκε αλλά ο Redmond απέδειξε πως μπορεί να σταθεί πολύ καλά στο υψηλότερο επίπεδο. Δεξιοπόδαρος ο Redmond με τον Hughton να τον χρησιμοποιεί κυρίως "έξω αριστερά" στην τάση της εποχής που θέλει τους πλάγιους επιθετικούς να παίζουν με το ανάποδο πόδι. Ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Αγγλίας έχει συμβόλαιο με τα "καναρίνια" για ακόμα τρία χρόνια και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσει την ομάδα του στην Championship ή αν θα βρει ομάδα να συνεχίσει (λογικά δανεικός) στα σαλόνια της Premier League.

Adnan Januzaj. Επιθετικός μέσος της Man United . 19 ετών.

Ο νεαρός Βέλγος ήταν η όαση στην έρημο της United. Έγραψα γι' αυτόν από πολύ νωρίς μιας και δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο το σπάνιο ταλέντο αυτού του παίκτη. Μπαίνει στο αφιέρωμα αλλά στα δικά μου μάτια θεωρείται ήδη ένας πανέτοιμος ποδοσφαιριστής. Κλήθηκε στη "μαγική" ομάδα του Βελγίου για το Μουντιάλ και λογικά (και) πάνω στα δικά του πόδια θα χτιστεί η νέα- United. Μάγος.

Connor Wickham. Επιθετικός της Sunderland. 20 ετών.

O νεαρός διεθνής κλήθηκε εσπευσμένα από τον Poyet στις τελευταίες αγωνιστικές λόγω των τραυματισμών του Altidore και του Fletcher και με τα γκολ του έβαλε κι αυτός το "λιθαράκι" του στην παραμονή της ομάδας. 5 κρίσιμα γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο League Cup ίσως δώσουν στον Wickham την ευκαιρία να αγωνιστεί και του χρόνου στην Premier League. Μακάρι. Ο νεαρός θηριώδης striker δείχνει να το "'εχει" πάντως.

Harry Kane. Επιθετικός της Tottenham. 20 ετών.

Ακόμα ένα ταλέντο με τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο του Άγγλου φορ περιοχής. Ο Kane αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια των spurs και απέδειξε πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Έξυπνος, δυνατός με εξαιρετικά τελειώματα θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει τους Λονδρέζους. Μένει να δούμε αν θα τον εμπιστευθούν ή αν θα συνεχίσουν με τις ακριβές αγορές για ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

James Wilson. Επιθετικός της Man United. 18 ετών.

Θεωρείται ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Νησί και όσοι τον απόλαυσαν στο παιχνίδι κόντρα στη Hull City ( για την 37η αγωνιστική) λογικά θα κατάλαβαν και το λόγο. Δύο γκολ και εξαιρετική παρουσία άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του νεαρού Άγγλου. Ήδη υπάρχει φήμη για δανεισμό του παίκτη στη Burnley για τη νέα σεζόν. Οι clarets επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία και ο Wilson στο ρόστερ μιας ομάδας που θα παλέψει για τη σωτηρία θα έχει να αποδείξει πολλά. 

Παίκτες όπως ο Luke Shaw, o Ross Barkley, o Raheem Sterling, o Wilfred Zaha, o Ravel Morrison, o Nick Powell κ.α απουσιάζουν διότι θεωρώ πως ήταν πανέτοιμοι ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη της σεζόν 2013-2014. Οι παραπάνω απέδειξαν πως από την επόμενη χρονιά θα πρέπει να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και (ίσως) μερικοί αποτελέσουν βασικούς παίκτες στις ομάδες που θα αγωνιστούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει πολύ ταλέντο στο Νησί και καλό θα είναι οι ομάδες να δώσουν χώρο στους νεαρούς παίκτες. Χαρακτηριστικότερο (πρόσφατο) παράδειγμα από τη φετινή Liverpool δεν μπορεί να υπάρξει.















0 σχόλια