Τέλος στην ξηρασία με θρίλερ!

Κυπελλούχος Αγγλίας για 11η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Arsenal! Οι Gunners αν και ίδρωσαν πάρα πολύ έκαμψαν την αντίσταση της αξιόμαχης Hull με 3-2 στην παράταση, ανατρέποντας έτσι το 0-2 που είχε διαμορφωθεί από το 8ο λεπτό. Το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους Tigers άνοιξε στο 4ο λεπτό ο Chester, για να διπλασιάσει λίγο αργότερα τα τέρματα της ομάδας του ο Davies. Η Arsenal απάντησε στο 17’, ενώ στη συνέχεια είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Αυτό έγινε στο 71’ λεπτό με τον Koscielny και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Arsenal είχε την απόλυτη υπεροχή και κατάφερε με τον Ramsey στο 108’ να πάρει προβάδισμα που της έδωσε τον τίτλο του FA Cup. Με τον τίτλο αυτό η ομάδα του Arsene Wenger έβαλε τέλος στην ξηρασία τίτλων που την κυνηγούσε τα τελευταία 9 χρόνια, την ίδια στιγμή που «έπιασε» την πολυνίκη του θεσμού, Manchester United, η οποία έχει επίσης 11 κατακτήσεις Κυπέλλου Αγγλίας.

 Α’ Ημίχρονο

Η Hull ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και αιφνιδίασε την Arsenal. Οι Tigers κέρδισαν κόρνερ και ο Davies έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Chester βρέθηκε στην πορεία της μπάλας κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μόλις στο 4ο λεπτό. Η ομάδα του Steve Bruce όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε την πίεση που απέφερε καρπούς.

Στο 8ο λεπτό ο Davies με κοντινό πλασέ και με νικημένο τον Fabianski διπλασίασε τα τέρματά της και απέκτησε σαφές προβάδισμα για τη συνέχεια του αγώνα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Fryatt έπιασε την κεφαλιά μετά από μια ακόμα εκτέλεση κόρνερ και πάνω στην γραμμή ο Gibbs έδιωξε σε κόρνερ και διατήρησε το σκορ.

Στο 17ο λεπτό όμως η Arsenal «απάντησε» με τον Cazorla. Ο Ισπανός μέσος εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή της Hull νικώντας με φοβερό σουτ τον McGregor, μειώνοντας σε 1-2. Στο 27’ ο Podolski έκανε το γύρισμα αλλά ο Ozil από πολύ πλεονεκτικό σημείο δεν κατάφερε να σουτάρει, ενώ λίγο αργότερα ο Γερμανός επιθετικός έκανε το σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Οι Gunners είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ, με την Hull να αμύνεται καλά κλείνοντας όλους τους διαδρόμους. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν ένα πλασέ του Giroud, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Hull.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο ήπια και για τις δύο ομάδες και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 54ο λεπτό με το σουτ του Huddlestone να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Η Arsenal προσπάθησε να αντιδράσει και ισοφάρισε τις καλές στιγμές με την κεφαλιά του Koscielny να περνά άουτ.

Στο 68ο λεπτό ο Cazorla δημιούργησε καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή των Tigers, o Davies τον ανέτρεψε, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους Gunners να διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι. Αυτή ήταν η προειδοποίηση της Arsenal, αφού στο 71ο λεπτό ο Cazorla εκτέλεσε το κόρνερ, ο Sagna πήρε την κεφαλιά-πάσα και ο Koscielny από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2).

Στο 79’ η Arsenal έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Sanogo έκανε την προσπάθεια από δεξιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Gibbs, ο οποίος απώλεσε μοναδική ευκαιρία για το 3-2. Στο 82ο λεπτό ο Giroud έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο McGregor έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ σε μια αρκετά δύσκολη φάση στα καρέ της Hull. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στην Arsenal με το σουτ του Sanogo στο 89’ να «γλύφει» το δεξί κάθετο δοκάρι των Tigers.

Παράταση:

Α’ Ημίχρονο:

Η μοναδική καλή στιγμή της παράτασης ήρθε στο 93ο όταν η κεφαλιά του Giroud σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του McGregor. Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες των Gunners δεν απείλησαν την Hull, η οποία αρκέστηκε σε αρκετά παθητικό ρόλο.

Β’ Ημίχρονο

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Arsenal, καθώς στο 108’ πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-2 χάρη σε γκολ του Aaron Ramsey. Οι Gunners είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές με τον Sanogo, ενώ οι Tigers λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν σε 3-3 με τον Aluko τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Συνθέσεις:

Arsenal: Fabianski, Sagna, Gibbs, Ramsey, Mertesacker, Koscielny, Cazorla (Rosicky 116’), Arteta, Giroud, Ozil (Wilshere 116’), Podolski (Sanogo 61’).

Hull: McGregor, Elmohamady, Rosenior (Boyd 102’), Chester, Bruce (McShane 66’), Davies, Livermore, Meyler, Fryatt, Quinn (Aluko 74’), Huddlestone.


Αντώνης Ψαριανός


Αναδημοσίευση του κειμένου από το englishfootball.gr με τη σύμφωνη γνώμη του συντάκτη

0 σχόλια