Αγκαλιά με την κούπα οι πολίτες

o Βόσνιος μετά το 1-0
Εδώ και λίγη ώρα η Manchester City βρίσκεται αγκαλιά με το τρόπαιο του πρωταθλητή της Premier League. Οι "πολίτες" υποδέχθηκαν τη σκληροτράχηλη Aston Villa σε εξ αναβολής αναμέτρηση, επικράτησαν με 4-0, ξεπέρασαν τη Liverpool με δύο βαθμούς και φυσικά στρογγυλοκάθισαν μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή τη στιγμή η City έχει 83 βαθμούς και αν δεν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στο Etihad από την West Ham θα κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η νίκη πάντως δεν ήρθε εύκολα για την ομάδα του Pellegrini-άσχετα με το σκορ. Ο Lambert είχε στήσει εξαιρετικά την Villa και οι citizens αν και είχαν την κατοχή και βρίσκονταν συνεχώς στην περιοχή του Guzan δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα σε κάποιο επικίνδυνο σουτ για να ανοίξουν το σκορ. Αποτέλεσμα της άψογης αμυντικής λειτουργίας των "χωριατών" το γεγονός πως η λήξη του 'α ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 0-0. Στο 'β μέρος η City ανέβασε τους ρυθμούς της πίεσης και με την είσοδο στο 60' του Jovetic αντί του Milner κέρδισε ακόμα ένα παίκτη στην αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα τέσσερα λεπτά αργότερα ο Dzeko άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ μετά από ασίστ του Pablo Zabaleta. Ο Αργεντινός πλάγιος μπακ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τη Villa σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Στο 72' ο Dzeko και πάλι διπλασίασε τα τέρματα και ουσιαστικά χάρισε το "τρίποντο" στην ομάδα του. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσαν τα γκολ του Jovetic (89') και του Toure στις καθυστερήσεις. Η Aston Villa έμεινε στους 38 βαθμούς αλλά πλέον δεν έχει καμία σημασία αυτό καθώς η ιστορική ομάδα έχει σωθεί.

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας τεράστια νίκη - που σημαίνει και παραμονή- έκανε η Sunderland επί της West Brom. Οι black cats επικράτησαν με 2-0 , έφτασαν τους 38 βαθμούς και παρέμειναν πανηγυρικά στη μεγάλη κατηγορία. Το 1-0 από τον Colback στο 13', με τον Borini να "τελειώνει" την αναμέτρηση στο 31' με ωραία κεφαλιά. Αυτή η νίκη σημαίνει πως έγινε γνωστή και η τρίτη ομάδα που θα αγωνίζεται στην Championship από του χρόνου. Μετά τις Fulham και Cardiff η Norwich δεν προλαβαίνει το τρένο ούτε με νίκη την τελευταία αγωνιστική.
ο Borini μετά το 2-0
Την Τρίτη στο Old Trafford η United επικράτησε της Hull με 3-1 στην τελευταία παράσταση του Ryan Giggs στο κοινό του Old Trafford. Ο σπουδαίος Ουαλός πέρασε ως αλλαγή στο 70' και αποχαιρέτησε τους φίλους της ομάδας του όπως του άξιζε. Στο γήπεδο και με νίκη. Για τη United μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός James Wilson με δύο τέρματα. O νεαρός Άγγλος επιθετικός ήταν εξαιρετικός και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
ιστορική στιγμή για Lawrence και Giggs
Την Κυριακή η Premier League ολοκληρώνεται για φέτος και δεν υπάρχουν και πολλά ανοικτά μέτωπα. Φυσικά υπάρχει η μάχη του τίτλου αλλά με ξεκάθαρο φαβορί αυτή τη στιγμή τη City και φυσικά παίζεται και η τελευταία θέση της Ευρώπης ανάμεσα σε Tottenham και Man United. Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει και εδώ και αυτό είναι η Λονδρέζικη ομάδα. Υπομονή μέχρι την Κυριακή λοιπόν. Θα καταφέρει η Liverpool να ξεπεράσει το σοκ του Selhurst Park και να κερδίσει τη Newcastle; Θα κάνει η City το αυτονόητο κόντρα στη West Ham; Όταν μιλάμε για Αγγλία - όπως ξέρετε - δεν υπάρχει όμως το αυτονόητο. Άντε να δούμε.


Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια