37η αγωνιστική Διπλό τίτλου η City

Η Manchester City ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια στο Goodison Park επί της Everton και τώρα έχει την υπόθεση-τίτλος στα χέρια της. Η City έπιασε έτσι τη Liverpool στους 80 βαθμούς (σε 36 παιχνίδια και οι δύο) αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων απ' τους "κόκκινους", και όπως είναι φυσικό, έχει το προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος του πρωταθλήματος. Κάτι που φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το πιθανότερο σενάριο-ας μη γελιόμαστε.
οι παίκτες της City μετά το 1-3
Η Everton μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Ross Barkley στο 11'. Οι "πολίτες" δεν πτοήθηκαν όμως και έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους ανέτρεψαν το σκορ πριν καν βγει το 'α ημίχρονο. Ο Aguero στο 22' με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε (σε μια φάση που έπαθε τράβηγμα δίνοντας τη θέση του στον Fernandinho στο 28') και ο Dzeko έδωσε προβάδισμα στο σκορ με ωραία κεφαλιά στο 43' , σε μια φάση που τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει ο Jagielka.

o Barkley μετά το 1-0
Στο 'β ημίχρονο η City μπήκε πολύ δυνατά και έφτασε το σκορ στο 1-3 και πάλι με τον Dzeko. O Βόσνιος επιθετικός δέχθηκε ασίστ πάρε-βάλε απ' τον Nasri και απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Howard. Από εκείνο το σημείο η Everton αντέδρασε, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφτασε στο 2-3 με την φοβερή κεφαλιά του Lukaku στο 65'. Τα "ζαχαρωτά" προσπάθησαν για την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο, δημιούργησαν μια-δυο καλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό γνωρίζοντας μια δίκαιη ήττα. Με αυτή την ήττα η ομάδα του Martinez έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της 4ης θέσης. Απ' την άλλη η City με αυτή τη νίκη είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
μια εικονα χίλιες λέξεις
Στο Old Trafford η Sunderland κέρδισε τη United με 0-1, έφτασε τους 35 βαθμούς (σε 36 παιχνίδια) και δείχνει αρκετά κοντά στην παραμονή της στην Premier League. Το "χρυσό" γκολ των black cats από τον Larsson στο 30'. Εξαιρετικό το τέρμα του διεθνή Σουηδού μέσου. Η United έμεινε στους 60 βαθμούς (σε 36 παιχνίδια) και την 7η θέση.
o σκόρερ ανάμεσα σε Brown και O'Shea
Ήττα και για την Tottenham στην έδρα της West Ham. H ομάδα του Allardyce ήταν ανώτερη των spurs σε ολόκληρη την αναμέτρηση και έφτασε σε ένα δίκαιο 2-0 φτάνοντας τους 40 βαθμούς. Το 1-0 από το αυτογκόλ του Kane στο 27' σε μια φάση που ο Carroll κέρδισε όλη την άμυνα των spurs και το 2-0 με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Downing στο 44'. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Άγγλου μέσου για φέτος. Η Tottenham έμεινε στους 66 βαθμούς αλλά σφράγισε την 6η θέση. Οι spurs αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 22' λόγω της αποβολής του Kaboul με απευθείας κόκκινη κάρτα.
o Andy Carroll
Την κατηγορία αποχαιρέτησαν η Fulham και η Cardiff. Οι cottagers γνώρισαν την ήττα με 4-1 από τη  Stoke και οι blue birds με 3-0 απ' τη Newcastle. Λογικά η τρίτη που θα τις ακολουθήσει στην Championship θα είναι η Norwich. Τέλος σε ένα αδιάφορο παιχνίδι η Southampton επικράτησε της Swansea με 0-1 στο Liberty χάρις σε ένα τυχερό γκολ του Lambert στις καθυστερήσεις. Η Fulham αποχαιρετά την μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια και αναμένεται να λείψει σε πολλούς καθώς οι Λονδρέζοι έχουν αρκετούς φίλους και εκτός Αγγλίας.

Αποτελέσματα 37ης αγωνιστικής

West Ham vs Tottenham 2-0

Everton vs Man City 2-3

Man United vs Sunderland 0-1

Aston Villa vs Hull City 3-1

Newcastle vs Cardiff 3-0

Stoke vs Fulham 4-1

Swansea vs Southampton 0-1

H αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τις αναμετρήσεις Arsenal - WBA και Chelsea - Norwich. Η 37η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Crystal Palace- Liverpool. Οι "κόκκινοι" φυσικά και θέλουν μόνο τη νίκη (και με μεγάλο σκορ) για να ελπίζουν ακόμα για το πρωτάθλημα.

Μεσοβδόμαδα υπάρχουν και τρεις εξ αναβολής αναμετρήσεις. Την Τρίτη η Man United υποδέχεται τη Hull και την Τετάρτη η City υποδέχεται την Aston Villa και η Sunderland τη West Brom. 

Tην επόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται η φετινή Premier League. Όλες οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 5 ώρα Ελλάδος και φυσικά όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Anfield και το Etihad. H Liverpool παίζει κόντρα στη Newcastle και η City κόντρα στη West Ham. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε ένα απ' τα δύο γήπεδα θα μείνει και η κούπα μετά το τελικό σφύριγμα. Υπομονή μια βδομάδα και θα ξέρουμε.


Κωνσταντίνος Καραδήμας


0 σχόλια