Πήρε τον τελικό η Liverpool

o Coutinho μετά το 3-2
Σε μια αγωνιστική (34η) όπου όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Anfield (αφήνοντας τις υπόλοιπες αναμετρήσεις σε δεύτερη μοίρα) η Liverpool του Brendan Rodgers επικράτησε της Manchester City με 3-2 και αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για το 19ο πρωτάθλημα της τεράστιας ιστορίας της. Άκρως συγκινητική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των "κόκκινων" καθώς τιμήθηκαν οι 96 νεκροί της τραγωδίας του Hillsborough στην 25η επέτειο εκείνης της "μαύρης μέρας" για το Αγγλικό ποδόσφαιρο και την οικογένεια της Liverpool.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 15.37 ώρα Ελλάδος και όπως ήταν φυσικό υπήρξε φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες του Anfield καθώς οι φίλοι των reds είχαν ετοιμάσει ένα υπέροχο κορεό που δεν μπορούσε να αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Στα αγωνιστικά τώρα ο προπονητής της Liverpool παρέταξε την ομάδα του με το γνώριμο (τον τελευταίο καιρό) 4-3-1-2 με τον Sterling σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ' τους Sturridge και Suarez απέναντι στο κλασικό 4-2-3-1 του Pellegrini. Οι παίκτες του Βορειοιρλανδού ήταν καταιγιστικοί - και απολαυστικοί- στο πρώτο μέρος στερώντας από τους "πολίτες" κάθε δικαίωμα για κάτι καλό στο παιχνίδι. Μόλις στο 6' ο Luis Suarez έβγαλε μια πανέμορφη κάθετη πάσα στον Sterling με τον νεαρό Άγγλο να χορεύει την άμυνα της City και να γράφει το 1-0 με ωραίο πλασέ. Η συνέχεια ανήκε στους "κόκκινους" που δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους στην εστία των αντιπάλων τους. Η μοναδική ευκαιρία της City έγινε στο 15' από τον Yaya Toure με ένα μακρινό σουτ - σε αυτή τη φάση μάλιστα ο ηγέτης της City τραυματίστηκε δίνοντας τη θέση του στον Javi Garcia στο 19'.
Sterling και Suarez μετά το 1-0
Η Liverpool συνέχισε να παραδίδει μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου και στο 26' έφτασε στο 2-0 μετά από στημένη φάση. Ο Gerrard εκτέλεσε κόρνερ και ο Martin Skrtel με φοβερή κεφαλιά νίκησε τον Hart δίνοντας στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη. Ιστορικό το τέρμα του Σλοβάκου κεντρικού αμυντικού καθώς έφτασε τα 7 στην τρέχουσα σεζόν ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Emlyn Hughes (για αμυντικό της ομάδας)- ένα ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1973 για τους "κόκκινους". Εκείνη τη χρονιά μάλιστα η ομάδα της Liverpool είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Το 2-0 έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την ομάδα του Rodgers να αδικείται σίγουρα απ' το σκορ.
ο Steven Gerrard και ο Martin Skrtel
Στο ΄β μέρος ο Pelegrini πέρασε στη θέση του Navas τον Milner με τον Άγγλο μέσο να δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα του. Για περίπου 20 λεπτά η City ήταν καλύτερη της Liverpool , μείωσε στο σκορ με τον Silva στο 57' και έφτασε στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Johnson στο 62'. Σε εκείνο το σημείο αν μία ομάδα έδειχνε ικανή για το "τρίποντο" αυτή δεν ήταν η ομάδα του Merseyside. Στο 75' μάλιστα ο Silva σπατάλησε μοναδική ευκαιρία καθώς αστόχησε εξ επαφής για το 2-3 με τον Coutinho να τιμωρεί την ομάδα του Manchester τρία λεπτά αργότερα. Μετά από πλάγιο ο Kompany δεν έδιωξε σωστά στέλνοντας τη μπάλα στον Βραζιλιάνο μέσο της Liverpool με τον παίκτη να πλασάρει ιδανικά "σκοτώνοντας" τον Hart και δίνοντας στην ομάδα του την τεράστια νίκη. Ο Rodgers διαχειρίστηκε ακόμα ένα παιχνίδι ιδανικά βγάζοντας τον Sturridge στο 65' και βάζοντας τον Allen σπάζοντας σε εκείνο το σημείο τον εξαιρετικό ρυθμό που είχαν οι αντίπαλοί του. Η Liverpool τελείωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω της σωστής αποβολής του Henderson για σκληρό μαρκάρισμα στον Nasri.
εξαιρετικός στο ΄β μερος ο Silva
H Liverpool έφτασε τους 77 βαθμούς και παραμένει μόνη πρώτη στον πίνακα της Premier League. Στους 70 έμεινε η City (σε 32 παιχνίδια) και αυτή τη στιγμή δεν είναι στο χέρι της η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει η ομάδα του Rodgers να παραμείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος φτάνοντας στην κατάκτηση ενός μυθικού πρωταθλήματος. H τελευταία εικόνα της αναμέτρησης με τον αρχηγό Steven Gerrard να μιλά στους συμπαίκτες - συμπολεμιστές του ήταν η πιο συναισθηματική εικόνα που έχω δει σε γήπεδο εδώ και αρκετό καιρό. Φυσικά η εμφάνιση του τεράστιου αρχηγού της Liverpool ήταν για ακόμα μία φορά φέτος το βαρόμετρο για τους "κόκκινους". Εξαιρετικός και ο Mignolet στο 'β μέρος. Ο Βέλγος keeper κατέβασε ρολά όταν χρειάστηκε κρατώντας το σκορ για την ομάδα του.

Αποτελέσματα 34ης αγωνιστικής

Liverpool vs Man City 3-2

Crystal Palace vs Aston Villa 1-0

Fulham vs Norwich 1-0

Southampton vs Cardiff 0-1

Stoke vs Newcastle 1-0

Sunderland vs Everton 0-1

WBA vs Tottenham 3-3

Αυτή την ώρα η Chelsea αγωνίζεται στην έδρα της Swansea και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή.

Χθες έγινε και η πρώτη αναμέτρηση των δύο ημιτελικών του FA Cup. Η Arsenal τελικά επικράτησε της Wigan με 4-2 στα πέναλτι και σφράγισε εισιτήριο για τον τελικό του Wembley. 1-1 έληξε η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Αυτή την ώρα διεξάγεται και ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στις Hull City και Sheffield United.

Μεσοβδόμαδα υπάρχουν οι αναμετρήσεις Arsenal - West Ham, Everton - Crystal Palace και Man City - Sunderland. Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει το Λονδρέζικο derby Tottenham - Fulham, η αναμέτρηση της Everton με την Man United και φυσικά η έξοδος της πρώτης Liverpool στην έδρα της Norwich.




0 σχόλια