H μάχη της παραμονής στην Premier League

Όλα καλά κι όλα ωραία στη μάχη της πρώτης θέσης της φετινής Premier League αλλά υπάρχει και η μάχη της παραμονής. Τρεις ομάδες θα μας αφήσουν για την Championship και αναμένεται μεγάλη μάχη καθώς τουλάχιστον έξι ομάδες δεν μπορούν να νιώθουν καμία ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή ουραγός είναι η Sunderland με 25 βαθμούς (σε 32 παιχνίδια). Στην 19η θέση βρίσκεται η Cardiff με 29 βαθμούς και στην 18η η Fulham με 30 βαθμούς. Αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα αυτές οι τρεις θα άφηναν τη μεγάλη κατηγορία. Μπορούν όμως να σωθούν;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Αυτή που δείχνει αυτή τη στιγμή σίγουρα χαμένη είναι η ομάδα του Gus Poyet. Η Sunderland αν και διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες δεν μπορεί με τίποτα να γίνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο πληρώνοντας την κακή της αμυντική λειτουργία και συνάμα τη δυσκολία στο σκοράρισμα. Έχει δύο παιχνίδια λιγότερα αλλά το γεγονός πως αυτά είναι με τη City εκτός και το derby με τη West Brom - δεν μπορούν να θεωρηθούν "σίγουροι" βαθμοί. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Η 35η αγωνιστική θα βρει τους παίκτες του Poyet στο Stamford Bridge κόντρα στην Chelsea, η 36η στην έδρα τους κόντρα στην Cardiff (τεράστιο παιχνίδι αυτό για την παραμονή και για τις δυο ομάδες), η 37η με τη Man United εκτός (εδώ ίσως βγουν χρωστούμενα) και η τελευταία με τη Swansea εντός σε μια αναμέτρηση που ίσως δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία για τις black cats. Αν η Sunderland καταφέρει να σωθεί θα μιλάμε για θαύμα. Για κανονικό θαύμα.
Larsson και Ki δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τις black cats στην Premier League
 Η Sunderland μπορεί να πάρει από 8-9 βαθμούς μέχρι 12 αλλά δεν νομίζω πως θα της φτάσουν για να μείνει στην κατηγορία.

Η Cardiff έχει την Stoke εντός σε μια αναμέτρηση που οι potters και να χάσουν δεν πρόκειται να "πονέσουν" ιδιαίτερα. Μετά ακολουθεί το derby παραμονής με τη Sunderland εκτός, και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές οι Ουαλοί έχουν την αδιάφορη Newcastle εκτός και την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους υποδέχονται την Chelsea σε ένα ματς που ίσως κρίνει την παραμονή για την ομάδα του Solskjaer και το τίτλο για τους "μπλε" του Mourinho. Οι bluebirds κυνηγούν (με 29 βαθμούς) τις Fulham (30 βαθμοί) ,Norwich (32 βαθμοί), West Brom και Swansea (33 αμφότερες) και βάσει του προγράμματος τους είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο.
Θα τα καταφέρουν οι bluebirds;
 Από 6 μέχρι 9 βαθμούς  υπολογίζω πως μπορεί να πάρει η Cardiff. Οτιδήποτε περισσότερο θα είναι ένα μικρό "θαύμα" και λογικά θα της χαρίσει την κατηγορία. Όπως έγραψα και πιο πάνω-μπορεί και να γίνει.

Πάμε και στη Fulham. Η ομάδα του Magath τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να δείχνει καλό πρόσωπο και έχει ανέβει στην 18η θέση (από την τελευταία). Προλαβαίνει όμως να σωθεί; Οι cottagers παίζουν στο White Hart Lane την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Tottenham, την 36η με τη Hull στο Craven Cottage και τις δύο τελευταίες με Stoke εκτός (σε ένα λογικά αδιάφορο παιχνίδι για τη Stoke) και με την Crystal Palace εντός την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Pullis έχει αυτή τη στιγμή 37 βαθμούς (σε 33 παιχνίδια) αλλά το πρόγραμμα της δεν είναι καθόλου εύκολο μέχρι το τέλος και ίσως φτάσει να κινδυνέψει. Βέβαια αυτό είναι λιγάκι "τρελό" σενάριο.
Μπορεί να μείνει η Fulham
Από 6 μέχρι 9 βαθμούς και για τη Fulham τις τελευταίες αγωνιστικές. Οτιδήποτε λιγότερο οι Λονδρέζοι θα χαιρετήσουν τη μεγάλη κατηγορία.

Από τις ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού αλλά θεωρώ πως δεν θα κινδυνέψουν είναι η Swansea (έχει 33 βαθμούς) και η Aston Villa (34 βαθμούς) λόγω του προγράμματος που έχουν να διαχειριστούν. Απ' την άλλη η Norwich (32 βαθμοί) έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα και ίσως την 38η αγωνιστική χαιρετήσει την Premier League. Σε μπελάδες ίσως μπει η West Brom. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +3 απ' τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οδεύουμε σε συγκλονιστικό φινάλε - τόσο στη μάχη της πρώτης θέσης όσο και στη μάχη της παραμονής. Ίσως φτάσουμε την τελευταία αγωνιστική να παίζονται τα πάντα στην κορυφή αλλά και τον πάτο της βαθμολογίας. Μέχρι τότε υπομονή. Τέσσερις αγωνιστικές έχουν μείνει άλλωστε και έχουμε να κάνουμε πολλές προσθαφαιρέσεις.










0 σχόλια