Ταιριάζουν οι απουσίες στην Chelsea

χάνει τη σεζόν ο Cech
Το τέλος μιας σεζόν βγάζει πάντα αρκετά προβλήματα στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν την τύχη να μην χάνουν παίκτες στις τελευταίες - κρίσιμες- αγωνιστικές ενός πρωταθλήματος ή στα παιχνίδια των knock-out φάσεων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Chelsea είναι μια από αυτές. Μια ομάδα που έχει συνηθίσει να ζει με την απουσία σημαντικών παικτών στα κρίσιμα παιχνίδια και τις περισσότερες φορές να βγαίνει νικήτρια. Μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο και φέτος όμως;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδημας

Η ομάδα του Jose Mourinho βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Την Κυριακή αγωνίζεται με την πρωτοπόρο Liverpool στο Anfield και την Τρίτη υποδέχεται την Atletico Μαδρίτης στη ρεβάνς του 0-0 του Vicente Calderon. Για να μείνει "ζωντανή" θα πρέπει να κερδίσει και τις δύο αυτές αναμετρήσεις. Οι "μπλε" βρίσκονται στο -5 από τους "κόκκινους" και αν δεν κερδίσουν θα αποχαιρετήσουν τις λιγοστές πιθανότητες που έχουν για το φετινό πρωτάθλημα. Απ΄την άλλη στο Champions League οποιαδήποτε ισοπαλία ευνοεί τους Ισπανούς οπότε αυτόματα η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Λονδρέζους.

Εδώ ερχόμαστε στις απουσίες. Η Chelsea στην Ισπανία έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Petr Cech και με ελαφρύ διάστρεμμα τον αρχηγό της - και ηγέτη της άμυνας- John Terry. Αμφότεροι δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι του Anfield με τον Τσέχο τερματοφύλακα να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Terry θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη ρεβάνς με την Atletico και λογικά θα είναι παρόν στη βασική εντεκάδα των "μπλε". Τιμωρημένοι με κάρτες όμως θα είναι και οι  Frank Lampard και John Obi Mikel. Αν σε αυτές τις απουσίες βάλουμε και τους Matic και Salah που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά και τον Eto'o που πολύ δύσκολα θα δώσει το παρόν και τον Hazard που ταλαιπωρείται με τραυματισμό, καταλαβαίνουμε πως η αποστολή της Chelsea κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Ο Mourinho δήλωσε πως στο παιχνίδι του Anfield θα παρουσιάσει μια Chelsea με αρκετές αλλαγές. Μην ξεχνάμε πως λογικά θα απουσιάσει και ο Ramires με τιμωρία. Ο Βραζιλιάνος διεθνής είχε χτυπήσει εκτός φάσης τον Larsson της Sunderland την προηγούμενη αγωνιστική και αναμένεται να τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές από την FA. Έτσι αναμένεται να δούμε παίκτες όπως ο Τσέχος αμυντικός Tomas Kalas, o Ολλανδός μέσος Nathan Ake, o Άγγλος διεθνής με την under 19 Lewis Baker και φυσικά ο ιδιαίτερα ταλαντούχος αμυντικός Andreas Christensen. Κανένας απ' τους τέσσερις αυτούς παίκτες δεν ξεπερνά το 20ο έτος της ηλικίας του.

Απ' την άλλη σημαντικές απουσίες έχει και η Liverpool. Το μηχανάκι της μεσαίας γραμμής Jordan Henderson θα λείψει (ο διεθνής Άγγλος θα επιστρέψει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Newcastle) όπως και ο Moses που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς ανήκει στην Chelsea και αγωνίζεται ως δανεικός στους reds. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή ενός πρώην "μπλε". Ο Daniel Sturridge - των 20 γκολ - ίσως δεν έχει ξεπεράσει στο 100% το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και δει την αναμέτρηση από την κερκίδα του Anfield.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει η ομάδα του Jose Mourinho να ξεπεράσει τις τόσες απουσίες και να διεκδικήσει το καλύτερο και για φέτος. Η λογική πάντως αυτή τη στιγμή λέει πως οι Λονδρέζοι θα "ματώσουν" για το παιχνίδι του Champions League. Στο Anfield θα παίξουν το παιχνίδι τους ως outsider - με πολλές απουσίες- και να χάσουν ουδείς θα τους πει τίποτα. Ένας αποκλεισμός όμως από μια υποδεέστερη ομάδα στα "χαρτιά" (στο γήπεδο φέτος η ομάδα του Simeone μας έχει δείξει ένα απίστευτο πρόσωπο) θα κλονίσει αρκετά το "εγώ" του Πορτογάλου αλλά και τον εγωισμό μιας ομάδας που έχει δύο σερί κερδισμένους Ευρωπαϊκούς τελικούς. Πρωταθλητριών το '12 και Europa πέρυσι.

Σημαντικό. Και τους δύο τους κέρδισε με πολλές απουσίες βασικών και δίχως τον Πορτογάλο. Της ταιριάζουν οι απουσίες, τι λέτε;




0 σχόλια