Η Sunderland η Liverpool και ο Moyes

Οι παίχτες της Sunderland
Καλησπέρα φίλοι του Home of Football. Μετά τις Άγιες μέρες του Πάσχα επιστρέφουμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς με την Premier League να μπαίνει στην τελική της ευθεία για φέτος. Η 35η αγωνιστική αποτελεί παρελθόν αφήνοντας - για τη συνέχεια- αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς τόσο στη μάχη του τίτλου όσο και σε αυτή της παραμονής. Για να δούμε παρέα λοιπόν τα σημαντικότερα γεγονότα της αγωνιστικής.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Ομάδα των ημερών (εκτός της πρώτης Liverpool) βγήκε η Sunderland του Gus Poyet. Οι "μαύρες γάτες" την περασμένη Τετάρτη έφυγαν με το 2-2 από το Etihad και το Σάββατο έκαναν ένα τεράστιο διπλό στο Stamford Bridge με 1-2 σπάζοντας το αήττητο σερί του Mourinho στην έδρα της Chelsea για παιχνίδια πρωταθλήματος. Η Sunderland έτσι έφτασε τους 29 βαθμούς (σε 34 παιχνίδια) και αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι της η παραμονή. Απ' την άλλη η ομάδα του Poyet άφησε τους "μπλε" στο -5 απ' τη Liverpool και τη City στο -9 απ' τους reds (σε 33 παιχνίδια).Ήρωας για τη Sunderland στις τελευταίες αναμετρήσεις ήταν ο δανεικός απ' τη Liverpool, Fabio Borini.
o Borini μετά το 1-2 επι της Chelsea
Η Liverpool επικράτησε αρκετά δύσκολα της Norwich με 2-3 στο Carrow Road και παρέμεινε στην κορυφή με 80 βαθμούς. Η ομάδα του Rodgers δεν ήταν καλή αλλά είχε σε μεγάλη μέρα τον Raheem Sterling. O νεαρός μεσοεπιθετικός σκόραρε δύο γκολ και δημιούργησε ακόμα ένα για τον Suarez χαρίζοντας ουσιαστικά το "χρυσό" τρίποντο στην ομάδα του.

Rodgers και Sterling
Σε άλλες αναμετρήσεις ξεχώρισε το διπλό παραμονής της Crystal Palace στην έδρα της West Ham με 0-1. Σκόρερ για τους "αετούς" ο Jedinak από τα 11 βήματα. Η σεζόν που διανύει ο Αυστραλός μέσος είναι σίγουρα εξαιρετική. Έτσι ο Tony Pullis συνεχίζει το ρεκόρ του. Ο έμπειρος προπονητής δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ και γι' αυτό το λόγο είχε αναλάβει και την Palace μετά το τραγικό της ξεκίνημα.
Jedinak και Pullis
Νίκες και για τις Arsenal , Tottenham και Everton στη μάχη που δίνουν για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι gunners επικράτησαν εύκολα της Hull City με 0-3 και παρέμειναν στην 4η θέση με 70 βαθμούς. Η Tottenham κέρδισε τη Fulham με 3-1 και έφτασε στους 63 βαθμούς και την 6η θέση και η Everton νίκησε τη Man United με 2-0 και έφτασε τους 69 βαθμούς στην 5η θέση. Η United μετά και από αυτή την ήττα δείχνει πολύ δύσκολο να καταφέρει να βγει ακόμα και στο Europa League. Η United βρίσκεται στην 7η θέση με 57 (σε 34 παιχνίδια).

Πριν λίγη ώρα Αγγλικά site έγραψαν για οριστικό διαζύγιο μεταξύ του David Moyes και της United μέχρι το τέλος της σεζόν. Η United απ' ότι φαίνεται δεν θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Σκοτσέζο προπονητή χρεώνοντας του (άδικα κατά τη γνώμη μου) την τραγική φετινή σεζόν της ομάδας. Η πορεία του σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη αλλά (όπως έχω γράψει εδώ και καιρό) δεν ευθύνεται αυτός για αυτό που παρέλαβε από τον Ferguson. Όπως και να 'χει η διοίκηση της ομάδας γνωρίζει καλύτερα από εμάς και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης και πότε θα ανακοινωθεί η απόλυση. 
o David Moyes
H αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση Man City - West Brom. Την επόμενη αγωνιστική (36η) υπάρχει το παιχνίδι-τελικός Liverpool - Chelsea που αναμένεται να κρίνει πολλά για τον φετινό τίτλο. Φυσικά οι περισσότερες αναμετρήσεις από εδώ και πέρα έχουν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε όλα τα μέτωπα της εκπληκτικής (και φέτος) Premier League.

Αύριο φυσικά υπάρχει και η αναμέτρηση της Chelsea στην έδρα της Atletico Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Champions League. Θα καταφέρει να βγει αλώβητη η ομάδα του Mourinho από τις τρεις αναμετρήσεις που ακολουθούν διεκδικώντας Premier League και Champions League; Υπομονή λίγες μέρες και θα ξέρουμε όλες τις απαντήσεις.


0 σχόλια