36η αγωνιστική Διπλό η Chelsea - στο χέρι της City το πρωτάθλημα

Nικητής ο Mourinho στο Anfield
Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής η Liverpool υποδέχθηκε την Chelsea και έπρεπε απλά να μη χάσει για να διατηρήσει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση-τίτλος. Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητές τους "μπλε" σε μια αναμέτρηση που οι "κόκκινοι" του Rodgers ήταν καλύτεροι απλά δεν είχαν την ουσία (το γκολ δηλαδή). Μοιραίος για τη Liverpool ο αρχηγός Steven Gerrard στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του 'α μέρους.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Η Chelsea παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βασικών αλλά όπως είχα γράψει και πριν λίγες μέρες η ομάδα του Mourinho έχει μάθει να ζει-και να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια- με αυτές. Η Liverpool είχε την κατοχή, είχε περισσότερες φάσεις αλλά δεν μπορούσε να σπάσει την οργανωμένη και μαζική άμυνα των Λονδρέζων που ήταν η συνέχεια του παιχνιδιού της Ισπανίας κόντρα στην Atletico. To 'α μέρος κύλησε σχετικά ήρεμα δίχως τις πολύ μεγάλες φάσεις και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0 έγινε η μοιραία φάση για τους reds. O Gerrard έκανε λάθος κοντρόλ στο κέντρο, έχασε τη μπάλα και στη συνέχεια γλίστρησε δίνοντας στον Demba Ba την ευκαιρία να βρεθεί φάτσα με το Mignolet. Ο έμπειρος striker φυσικά και δεν πέταξε το "δώρο" γράφοντας το 0-1.

Cole και Sterling σε φάση απ' την αναμέτρηση
Στο 'β μέρος η Liverpool πίεζε συνεχώς, έφτασε την κατοχή μπάλας (σχεδόν) στο 80-20 αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Λονδρέζων. Ο Gerrard προσπαθούσε με μακρινά σουτ, ο Suarez με ατομικές ενέργειες, ο Coutinho το ίδιο αλλά το γκολ δεν έρχονταν για την ομάδα του Rodgers. Στα τελευταία λεπτά ο Mourino αγωνίστηκε ουσιαστικά με 5 αμυντικούς και ο Rodgers πέρασε και τους Sturridge και Aspas δίχως όμως να καταφέρει την ισοφάριση- πέφτοντας πάνω και σε ένα εξαιρετικό Scwarzer. Στις καθυστερήσεις ο Torres και ο Willian βρέθηκαν μόνοι με τον Mignolet με τον Ισπανό να σερβίρει στο Βραζιλιάνο για το τελικό 0-2, σε μια φάση που όλοι οι παίκτες της Liverpool είχαν βρεθεί στην εστία της Chelsea για την ισοφάριση.
ο Willian σκοράρει για το 0-2
Με αυτή την ήττα η Liverpool έμεινε στους 80 βαθμούς και την 1η θέση αλλά πλέον δεν είναι στο δικό της χέρι το πρωτάθλημα. Η Chelsea μείωσε στους δύο βαθμούς και ελπίζει ακόμα για το"θαύμα".

Στο Stadium Of Light η Sunderland υποδέχθηκε την Cardiff στο derby της παραμονής και τη διέλυσε με 4-0 βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Ήρωας για τις black cats ο νεαρός επιθετικός Connor Wickham. Μετά τα δύο γκολ στη City και το νικητήριο στην Chelsea o Άγγλος επιθετικός σκόραρε αλλά δύο στην Cardiff και ουσιαστικά κρατάει την ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Wickham άνοιξε το σκορ στο 26' και στο 87' έγραψε το τελικό σκορ. Νωρίτερα ο Borini είχε σκοράρει με πέναλτι το 2-0 στο τέλος του 'α μέρους (σε μια φάση που απεβλήθη ο Cala) και ο  Giacherrini είχε σκοράρει το 3-0 στο 76'. H Sunderland ανέβηκε στην 17η θέση με 32 βαθμούς και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Cardiff έπεσε στην τελευταία με 30 βαθμούς.
o νεαρός Connor Wickham
Στο Selhrurst Park η Crystal Palace υποδέχθηκε τη Man City και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με την κεφαλιά του Dzeko  στο 4'. Φυσικά και οι παίκτες του Pellegrini γνώριζαν πως μετά την ήττα της Liverpool έπρεπε να φύγουν από το Λονδίνο μόνο με το "τρίποντο" και αυτό και έκαναν. Ο Toure στο 43' σκόραρε ένα εξαιρετικό τέρμα έγραψε το 0-2 και ουσιαστικά τελείωσε και την υπόθεση - νίκη για την ομάδα του. Στο 'β μέρος η City δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κράτησε το σκορ και πήρε τη σπουδαία νίκη. Η City έφτασε έτσι στους 77 βαθμούς (έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο) και αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι της (και μόνο) το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας της City και της Liverpool ευνοημένη βγαίνει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά γκολ. Αυτή τη στιγμή σε αυτό τον τομέα καλύτερη είναι η City, κάτι που είναι απίθανο να αλλάξει αν οι "πολίτες" συνεχίσουν με νικηφόρα αποτελέσματα μέχρι το τέλος.

το γκολ του Yaya Toure
Αποτελέσματα 36ης αγωνιστικής Κυριακή

Liverpool vs Chelsea 0-2

Sunderland vs Cardiff 4-0

Crystal Palace vs Man City 0-2

H αγωνιστική είχε ανοίξει χθες Σάββατο με έξι αναμετρήσεις. Οι τέσσερις εξ αυτών ήταν και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Στο St. Mary's η αδιάφορη Southampton επικράτησε της Everton με 2-0 και την άφησε αρκετά πίσω στο κυνήγι της τέταρτης θέσης. Οι "άγιοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, άνοιξαν το σκορ στο 1' με το τραγικό αυτογκόλ του Alcaraz και -ουσιαστικά- κλείδωσαν τη νίκη στο 31' και πάλι με αυτογκόλ. Ο καλύτερος δεξιός μπακ της Premier League για φέτος Seamus Coleman ήταν ο μοιραίος. Οι παίκτες των "ζαχαρωτών" δείχνουν να μη μπορούν να αντέξουν την πίεση των τελευταίων αγωνιστικών , στερώντας απ' τους εαυτούς τους τη διεκδίκηση της εισόδου στα προκριματικά του Champions League. Πραγματικά κρίμα για τον Martinez και τους παίκτες του. Στους 52 βαθμούς η Southampton, στους 69 και την 5η θέση η Everton δείχνει ανίκανη να κάνει την υπέρβαση για ακόμα μία φορά.
o McCarthy μετά το τελικό σφύριγμα
Μεγάλο διπλό πραγματοποίησε η Tottenham στην δύσκολη έδρα της Stoke. Οι spurs έφυγαν με το 0-1 χάρις σε ένα αρκετά περίεργο τέρμα. Στο 33' ο , σχεδόν δίμετρος, Adebayor σέντραρε για το κεφάλι του Danny Rose με τον αριστερό μπακ-χαφ να μην αστοχεί. Η ομάδα του Tim Sherwood έφτασε έτσι τους 66 βαθμούς και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης. Στους 44 και τη μέση της βαθμολογίας έμειναν οι potters. Η ομάδα του Hughes τελείωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του αρχηγού (και διεθνή στόπερ) Ryan Shawcross.
o Rose μετά το 0-1
Εμφατική νίκη με 4-1 για τη Swansea κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Aston Villa. Οι "κύκνοι" άνοιξαν το σκορ με τον Bony στο 10' για να δεχθούν την ισοφάριση στο 22' από τον Agbonlahor. Στο 26' ο Shelvey με ένα απίστευτο τέρμα απ' το σπίτι του έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ουαλούς με τον Pablo Hernandez να τελειώνει και τυπικά την αναμέτρηση στο 73' με ωραίο πλασέ μετά από σέντρα του Shelvey. Στις καθυστερήσεις ο Bony με πέναλτι έγραψε το τελικό 4-1. Στους 39 βαθμούς η Swansea με τη Villa να μένει στους 35' έχοντας πάντως μαξιλαράκι ασφαλείας στην υπόθεση-παραμονή.
τα πανηγύρια των παικτών του Monk
Τεσσάρα και για τη Man United κόντρα στη Norwich στο Old Trafford. Μετά την απόλυση του David Moyes στον πάγκο της United κάθισε ο Giggs και οδήγησε την ομάδα του σε μια μεγάλη (σε σκορ) νίκη. Η Norwich ήθελε βαθμούς αλλά τελικά δεν μπόρεσε να φέρει αντίσταση στους "μπέμπηδες" που ήθελαν πολύ αυτό το τρίποντο. Το σκορ άνοιξε ο Rooney στο 41' με πέναλτι και ο ίδιος στο 48' με ένα υπέροχο γκολ έγραψε το 2-0 "σκοτώνοντας" τον εξαιρετικό Ruddy. O Mata στο 63' ανέβασε το σκορ στο 3-0 και στο 73' και πάλι ο Ισπανός με κεφαλιά σκόραρε για το 4-0. Στους 60 βαθμούς η United (σε 35 παιχνίδια) στους 32 φλερτάροντας με τον υποβιβασμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα του Neil Adams.
η τάξη του '92 στον πάγκο της united
Για τη μάχη της παραμονής είχαμε και μια "αυτοκτονία" απ' τη Fulham στο Craven Cottage. Οι Λονδρέζοι υποδέχθηκαν τη Hull και ήθελαν μόνο τη νίκη. Μάλιστα στο 60' ήταν μπροστά με 2-0 με τα τέρματα του Dejagah (55' ) και του Amorebieta ( 59') . Ο Bruce τελικά έφυγε με την ισοπαλία με δύο τέρματα δύο παικτών που απέκτησε το Γενάρη. Ο Nikica Jelavic μείωσε στο 75' με τον Shane Long να ισοφαρίζει στο 88' για τις "τίγρεις" και να στερεί το δικαίωμα απ' την ομάδα του Magath να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Hull έφτασε τους 37 βαθμούς (σε 35 παιχνίδια) με τη Fulham  να μένει στους 31.
o Long μετά το 2-2
Τέλος σημαντική νίκη και για τη West Brom κόντρα στη West Ham. Μια νίκη που έβγαλε την ομάδα του Pepe Mel από μπελάδες για την παραμονή. Το γκολ της νίκης από τον Saido Berahino στο 11'. Ο παίκτης της Brom διανύει πολύ καλή σεζόν και ίσως το καλοκαίρι αφήσει το The Hawthorns. Στους 36 βαθμούς η Brom ( σε 35 παιχνίδια) στο +1 τα σφυριά του Big Sam.
η φάση του γκολ της Brom
Αποτελέσματα 36ης αγωνιστικής (Σάββατο)

Man United vs Norwich 4-0

WBA vs West Ham 1-0

Fulham vs Hull 2-2

Swansea vs Aston Villa 4-1

Southampton vs Everton 2-0

Stoke vs Tottenham 0-1

H αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Arsenal - Newcasle τη Δευτέρα. Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει το Everton - Man City, το West Ham - Tottenham και φυσικά η δύσκολη έξοδος της Liverpool στο Selhurst Park κόντρα στην Crystal Palace του Tony Pullis. Το μόνο σίγουρο είναι πως οδεύουμε σε ακόμα ένα Χιτσκοκικό φινάλε στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

0 σχόλια