33η αγωνιστική Συνεχίζει πρώτη η Liverpool

μια χαρούμενη οικογένεια οι κόκκινοι
Με τη Liverpool να φτάνει στις 9 σερί νίκες και φυσικά να παραμένει μόνη πρώτη στον πίνακα της βαθμολογίας ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η 33η αγωνιστική στην Premier League. H ομάδα του Brendan Rodgers τα βρήκε σκούρα απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία της West Ham αλλά με δύο εύστοχα πέναλτι του Steven Gerrard μπόρεσε τελικά να πάρει το "τρίποντο" στο Upton Park επικρατώντας με 1-2.

Οι "κόκκινοι" είχαν σε μέτρια μέρα τους Suarez και Sturridge όπως και τον Coutinho και δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάποια κλασική ευκαιρία στην εστία του Adrian. Απ' την άλλη τα "σφυριά" είχαν στην κορυφή τον Carroll που ουσιαστικά πάλευε μόνος του απέναντι στους Skrtel και Sakho καθώς ο Άγγλος δεν είχε βοήθεια από κανένα παίκτη του άξονα της ομάδας του. Στο 43' ο Gerrard βρήκε με πενηντάρα μπαλιά τον Suarez με τον Ουρουγουανό να κατεβάζει υπέροχα και να κερδίζει πέναλτι απ' τον Tompkins καθώς ο Άγγλος στόπερ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Ο αρχηγός των reds εκτέλεσε και έγραψε το 0-1 για την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Carroll έκανε καθαρό φάουλ στον Mignolet καθώς τον χτύπησε στο κεφάλι με τη μπάλα διεκδικούμενη αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έδωσε τίποτα. Στην ίδια φάση η μπάλα κατέληξε στον Demel που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1. Αυτή ήταν μια κακή απόφαση που παραλίγο να στερήσει σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει η Liverpool για τον τίτλο.
φάση απ' την αναμέτρηση

Στο ΄β μέρος ο Rodgers πέρασε στη θέση του Coutinho τον Lucas δίνοντας μεγαλύτερη ισορροπία στο κέντρο της ομάδας - ελευθερώνοντας και τον Sterling αλλά και πάλι δεν μπορούσε να  φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος έδωσε τη λύση πάντως στο 70' όταν με φοβερή κάθετη πάσα βρήκε τον Flanagan με τον τελευταίο να ανατρέπεται από τον Adrian και τον διαιτητή να καταλογίζει σωστά την εσχάτη των ποινών. Ο Gerrard ανέλαβε και αυτή την εκτέλεση, ευστόχησε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα αυτό ήταν το 173o τέρμα του αρχηγού με τη φανέλα της Liverpool ξεπερνώντας κατά ένα τον θρυλικό Kenny Dalglish. H Liverpool έφτασε στους 74 βαθμούς και τώρα πια όλα είναι στο χέρι της για τον τίτλο. Στους 37 και την 11η θέση έμεινε η West Ham.

Νωρίτερα στο Goodison Park η Everton διέλυσε την Arsenal με 3-0 και μείωσε απ' τους gunners στον ένα βαθμό (και με ένα παιχνίδι λιγότερο). Έτσι η τέταρτη θέση τώρα πια είναι στο χέρι των "ζαχαρωτών" όσο κι αν κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο λόγω του προγράμματος που έχει η ομάδα. Το σκορ άνοιξε ο Naismith στο 14' με ωραίο σουτ με τον Lukaku να διπλασιάζει τα τέρματα στο 34' με ωραία ατομική ενέργεια και άψογο τελείωμα. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Arteta με αυτογκόλ στο 61'. Η Arsenal ήταν απογοητευτική σε ακόμα μία αναμέτρηση "τελικό" και με δικαιώνει όταν έγραφα (ακόμα και όταν η ομάδα ήταν πρώτη) πως ούτε πρωτάθλημα θα πάρει αλλά θα δυσκολευτεί και για την τέταρτη θέση. Στους 64 βαθμούς η Arsenal, στους 63 η Everton.
Martinez και Lukaku σε στιγμές χαράς
 Αποτελέσματα 33ης αγωνιστικής, Κυριακή

Everton vs Arsenal 3-0

West Ham vs Liverpool 1-2

Χθες η Chelsea κέρδισε εύκολα τη Stoke με 3-0 στο Stamford Bridge και παρέμεινε στη 2η θέση με 72 βαθμούς. Μεγάλο παιχνίδι για τους "μπλε" απ' τους Salah και Willian (σκόραραν αμφότεροι). Ο Frank Lampard σκόραρε και αυτός και έφτασε τα 250 τέρματα με τη φανέλα της Chelsea. H Stoke έμεινε στους 40 βαθμούς και τη 10η θέση.
o Lampard μετά το ιστορικό του γκολ
 Στην 3η θέση με 70 βαθμούς (σε 31 παιχνίδια) βρίσκεται η Manchester City. Οι "πολίτες" δεν έπιασαν υψηλή απόδοση απέναντι στην εξαιρετική Southampton αλλά τελικά επικράτησαν με 4-1. Όσοι πάντως είδαν την αναμέτρηση θα συμφωνούν πως η εικόνα των "αγίων" δεν ήταν για αυτό το σκορ. Η City άνοιξε το σκορ στο 3' με το πέναλτι του Toure αλλά για 40 λεπτά ήταν χειρότερη και μάλιστα στο 37' δέχθηκε την ισοφάριση με το πέναλτι του Lambert. Το παιχνίδι κρίθηκε στις καθυστερήσεις με τα τέρματα των Nasri (ξεκίνησε από καθαρό off-side) και Dzeko. To τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Jovetic με κοντινό σουτ στο 81'. Άτυχος για τους saints ο Jay Rodriguez. Ο διεθνής επιθετικός αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για μεγάλη απουσία από τα γήπεδα. Η Southampton έμεινε στους 48 βαθμούς και την 8η θέση.
ο Jovetic μετά το 4-1
 Για τη μάχη της παραμονής είχαμε τρεις αναμετρήσεις και τρία σπουδαία διπλά. Το μεγαλύτερο εξ αυτών το πραγματοποίησε η Fulham στην έδρα της Aston Villa. Σε μια έδρα μάλιστα που οι Λονδρέζοι είχαν να κερδίσουν απ' το μακρινό 1973.

H Aston Villa δεν είχε στην 11αδα τους Benteke και Agbonlahor με τον τίμιο Grant Holt να παίρνει τη θέση του Βέλγου στην κορυφή της επίθεσης. O Benteke τραυματίστηκε σε προπόνηση μεσοβδόμαδα στον αχίλλειο και θα χάσει τόσο το υπόλοιπο της σεζόν όσο και το Μουντιάλ της Βραζιλίας με την εθνική του ομάδα. Πραγματικά κρίμα για τον ταλαντούχο επιθετικό. Στα της αναμέτρησης τώρα η Fulham άνοιξε το σκορ στο 61' με το φοβερό σουτ του Richardson μετά την ασίστ του Dejagah με τον Holt να ισοφαρίζει για τους "χωριάτες" στο 70' με ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ. Τη νίκη και τους "χρυσούς" βαθμούς χάρισε στη Fulham στο 86' ο Rodallega. Ο Holtby σέντραρε εξαιρετικά για το κεφάλι του Κολομβιανού με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα συστημένη στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Guzan γράφοντας το τελικό 1-2 για τους cottagers.
o Κολομβιανός μετά το 1-2

O Magath χρησιμοποίησε τον Mahamadou Diarra για πρώτη φορά φέτος για τη Fulham και έγραψε ιστορία. Ο παίκτης έγινε ο 38ος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται φέτος για τους Λονδρέζους καταρίπτοντας το ρεκόρ της Middlesbrough με 37 απ' τη σεζόν 2005-2006. Η Fulham ανέβηκε στην 18η θέση με 27 βαθμούς. Στους 34 βαθμούς και την 13η θέση έμεινε η Villa.
Rodallega και Holtby
Τεράστιο διπλό και για την Crystal Palace με 0-3 στην έδρα της Cardiff. Η ομάδα του Tony Pullis είχε σε μεγάλα κέφια τους Jason Puncheon και Gordon Ledley και έφτασε στο σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με τους "αετούς". Την παραμονή. Ο Puncheon άνοιξε το σκορ στο 31' με τον Ledley να "καθαρίζει" το ματς στο 71' σκοράροντας το 0-2. O Άγγλος γυρολόγος εξτρέμ (στον Puncheon αναφέρομαι) στο 88' με ένα φοβερό τέρμα έγραψε το τελικό 0-3 και έστειλε την ομάδα του στην 14η θέση με 34 βαθμούς. Η Cardiff παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού με 26 βαθμούς στη 19η  θέση.
o Jason Puncheon μετά το 0-3
Το τρίτο μεγάλο διπλό -στη μάχη της παραμονής- το έκανε η West Brom στο Carrow Road. Η ομάδα του Pepe Mel επικράτησε με ένα πολύ ωραίο γκολ του Amalfitano στο 16' με 0-1 της Norwich και έφτασε τους 32 βαθμούς (σε 32 παιχνίδια) και την 16η θέση. Τα "καναρίνια" έμειναν στους 32 βαθμούς και διατηρούν το +5 απ' τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν για τα καλά απ' την τελευταία τριάδα.
o Morgan Amalfitano μετά το γκολ
Σε άλλες χθεσινές αναμετρήσεις η Hull επικράτησε με την κεφαλιά του Boyd 1-0 της Swansea και η Man United διέλυσε τη Newcastle με 0-4 στο St. Jame's Park έχοντας ένα φανταστικό Juan Mata φτάνοντας τους 57 βαθμούς και μένοντας ζωντανή για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αποτελέσματα 33ης αγωνιστικής Σάββατο

Hull vs Swansea 1-0

Newcastle vs Man United 0-4

Cardiff vs Crystal Palace 0-3

Norwich vs West Brom 0-1

Chelsea vs Stoke 3-0

Aston Villa vs Fulham 1-2

Man City vs Southampton 4-1

H αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το παιχνίδι Tottenham - Sunderland. Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει η αναμέτρηση τελικός του Anfield ανάμεσα σε Liverpool και Man City αλλά και η δύσκολη έξοδος της Chelsea στην έδρα της Swansea.

To επόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχουν επίσης οι ημιτελικοί του Wembley για το FA Cup. Στις 12/4 υπάρχει το Wigan - Arsenal και στις 13/4 το Hull - Sheffield United.


Κωνσταντίνος Καραδήμας







0 σχόλια