Στην κορυφή της Premier League η Liverpool

o Brendan Rodgers
Εδώ και λίγη ώρα η Liverpool βρίσκεται στην κορυφή της Premier League. Στη μοναξιά της κορυφής για την ακρίβεια. Η ομάδα του Brendan Rodgers επικράτησε εύκολα της Tottenham με 4-0 στο Anfield και έφτασε τους 71 βαθμούς δίνοντας στους φίλους της τη δυνατότητα να ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα μετά το μακρινό 1990 και τη θρυλική ομάδα του Kenny Dalglish.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραδήμας

Στη Liverpool γνώριζαν πως έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουν το παιχνίδι με τους παίκτες του Rodgers να μπαίνουν πολύ δυνατά,με τη σέντρα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2'. Ο Johnson σέντραρε από δεξιά για τον Sturridge που είχε χωθεί ανάμεσα στους δύο στόπερ των spurs με τον Kaboul να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα του Lloris. O αμυντικός των Λονδρέζων πραγματοποίησε ένα τραγικό παιχνίδι και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την ομάδα του. Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή φορούσε κόκκινα καθώς η ομάδα του Sherwood είχε παθητικό ρόλο σχεδόν σε ολόκληρο το 90λέπτο. Στο 24' ο Vertonghen αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Dawson με τον Άγγλο στόπερ να πέφτει σε λάθος στο 25' δίνοντας την ευκαιρία στον Suarez να σκοράρει το 2-0 με διαγώνιο αριστερό σουτ και να "τελειώσει" την υπόθεση νίκη πολύ νωρίς στο ιστορικό γήπεδο των "κόκκινων". Αυτό ήταν το 29ο γκολ για τον Ουρουγουανό σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ του Fowler για τα περισσότερα γκολ παίκτη της Liverpool σε μια σεζόν στην Premier League απ' το μακρινό 1996. Ο Fowler είχε σκοράρει 28 τη σεζόν '95-96.
o Suarez μετά το 2-0
Στο 'β μέρος η Liverpool συνέχισε να είναι καλύτερη και να δημιουργεί συνεχώς φάσεις με τους Sterling, Coutinho και φυσικά το φονικό δίδυμο Suarez-Sturridge. Ο Βραζιλιάνος μέσος με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 3-0 στο 55' με τον Henderson να σκοράρει για το τελικό 4-0 στο 75' με απευθείας εκτέλεση φάουλ - σε ένα γκολ που χρειάστηκε πάντως αρκετή δόση τύχης καθώς η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα και πόδια πριν καταλήξει στα δίχτυα. Φοβερό παιχνίδι και για τον Skrtel που ήταν βράχος στην άμυνα των reds αν και γενικά δεν υστέρησε κανείς για τη Liverpool. Αντίθετα για την Tottenham δεν μπορώ να βρω κάποιον που να ήταν έστω καλός. Οι spurs μένουν στους 56 βαθμούς (στην 6η θέση) και πλέον όλοι μπορούν να μιλούν για σεζόν-ναυάγιο. Μην ξεχνάμε τα χρήματα που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι και φυσικά τις προσδοκίες που υπήρχαν. Στο White Hart Lane είχαν φτάσει να μιλάνε ακόμα και για πρωτάθλημα τον περασμένο Αύγουστο.
το δέκα το καλό των reds
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Everton επικράτησε της Fulham με 1-3 στο Craven Cottage και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 4ης θέσης. Η Everton έχει 64 βαθμούς, βρίσκεται στο -4 απ' την Arsenal με παιχνίδι λιγότερο και υποδέχεται τους gunners την επόμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Magath παρέμεινε στην τελευταία θέση με 24 βαθμούς και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην Championship.
το τέρμα του Mirallas
To παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το 50' αλλά το αυτογκόλ του Stockdale (ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των cottagers) έβαλε μπροστά τα "ζαχαρωτά". Η Fulham πάλεψε, ισοφάρισε με το εξαιρετικό γκολ του Ιρανού διεθνή Dejagah στο 71' αλλά τελικά γνώρισε την ήττα στα τελευταία λεπτά. Ο Martinez πέρασε στο γήπεδο τους Naismith και Mirallas και αυτοί δικαίωσαν τον προπονητή τους. Ο Σκοτσέζος (το 1-2 στο 79')και ο Βέλγος (το 1-3 στο 87') έριξαν στο καναβάτσο τους Λονδρέζους.

32η αγωνιστική παιχνίδια Κυριακής

Liverpool vs Tottenham 4-0

Fulham vs Everton 1-3

H αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Sunderland - West Ham.


0 σχόλια