32η αγωνιστική Τεράστια νίκη για Crystal Palace

Μεγάλες μάχες έδωσε ο Jerome
Ένα πρωτάθλημα βγαλμένο απ' τα καλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα παρακολουθούμε φέτος στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Ένα πρωτάθλημα που όπως δείχνουν τα πράγματα θα το διεκδικήσουν μέχρι τέλους τρεις ομάδες. Man City, Chelsea και Liverpool είναι ικανές να αντέξουν στον πόλεμο για την κούπα μέχρι την τελευταία αγωνιστική ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται τόσο για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια όσο και για την παραμονή. Για να δούμε όμως τι έγινε στις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής σήμερα.

Στο Selhurst Park η Chelsea τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Crystal Palace και γνώρισε μια δίκαιη ήττα με 1-0. Οι "αετοί" του Pulis είναι η πιο άτεχνη ομάδα της κατηγορίας αλλά κόντρα στους "μπλε" έδειξαν όλες τις αρετές που τους χαρακτηρίζουν σαν ομάδα και πήραν το χρυσό αυτό τρίποντο. Άψογη αμυντική λειτουργία, τρομακτικά τρεξίματα και άριστο παιχνίδι αντεπιθέσεων απέναντι στην ομάδα του Mourinho. To αυτογκόλ του Terry στο 52' χώρισε τις δύο ομάδες αλλά ο τρόπος που ήρθε η νίκη αδικεί σίγουρα τους παίκτες της Palace καθώς είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες για κάποιο τέρμα. Η Chelsea απείλησε με τον Hazard (αν και ο Βέλγος ήταν σε κακή μέρα) αλλά είδε τον Speroni να σταματά τον μέσο των "μπλε" και στις δύο κλασικές ευκαιρίες που είχε για να σκοράρει. Η Chelsea έμεινε στους 69 βαθμούς και την πρώτη θέση αλλά πλέον δεν είναι στο χέρι της η "πρωτιά". Η Palace ξέφυγε απ' την τελευταία τριάδα και έφτασε τους 31 βαθμούς έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.
η φάση του γκολ
Στο Old Trafford η United αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απ' την Aston Villa στο 13' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Westwood μπόρεσε και "γύρισε" το παιχνίδι. Η ομάδα του Moyes με ηγέτη τον Rooney έφτασε στο 4-1 και πήρε μεγάλη ανάσα στη μάχη της Ευρώπης. Ο Rooney ισοφάρισε με κεφαλιά στο 20' μετά από εξαιρετική σέντρα του Kagawa και στο 45' με πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το 3-1 με τον Mata στο 57' με τον Chicharito να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Januzaj στις καθυστερήσεις για το τελικό 4-1. Στους 54 βαθμούς οι "μπέμπηδες" και την 7η θέση, στους 34 (σε 31 παιχνίδια) οι "χωριάτες".
o ηγέτης της united
Στο Emirates στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας Arsenal και Man City έμειναν στο 1-1 σε μια αναμέτρηση με αρκετές συγκινήσεις. Κυρίως στο 'β μέρος που οι gunners μπήκαν στο παιχνίδι και διεκδίκησαν στα ίσα τη νίκη. Οι "πολίτες" μπήκαν πολύ δυνατά και με επιθέσεις κυρίως απ' τα δεξιά με τους Zabaleta και Navas δημιουργούσαν ρήγματα στους Λονδρέζους φτάνοντας στο 0-1 με τον Silva στο 18'. Η Arsenal δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει τους citizens και μοιραία οι παίκτες του Wenger έφυγαν για τα αποδυτήρια με το εις βάρος τους σκορ. Στο 'β μέρος όλα άλλαξαν και η Arsenal έγινε αρκετά απειλητική φτάνοντας στην ισοφάριση με τον Flamini στο 53'. Από εκείνο το σημείο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το τέρμα της νίκης δίνοντας όμως και μεγάλο βάρος στην άμυνα. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα αφήνοντας τους gunners λιγότερο ευχαριστημένους αλλά όχι πικραμένους. Η Arsenal έφτασε στους 64 βαθμούς και βρίσκεται μόνη στην 4η θέση. Η City ανέβηκε στους 67 αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα έχει - αυτή τη στιγμή- τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος.
Flamini και Fernandinho
Σε άλλες αναμετρήσεις ξεχώρισε η τεσσάρα της Southampton επί της Newcastle και το 3-3 του The Hawthorns ανάμεσα σε West Brom και Cardiff City. Οι saints στηρίχτηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι στην αγία τριάδα Rodriguez-Lallana-Lambert και διέλυσαν τις καρακάξες. Η άλλη αναμέτρηση θέτει υποψηφιότητα για τις καλύτερες της χρονιάς καθώς και το σκορ είναι μεγάλο αλλά και τα τέρματα που μπήκαν είναι όλα πολύ όμορφα. Η Cardiff βρίσκεται στην 18η θέση με 26 βαθμούς με τη Brom να είναι μια θέση από πάνω με 29 βαθμούς (σε 31 όμως παιχνίδια).
o Morgan Amalfitano της Brom
Η Stoke με το τέρμα του Odemwingie από το 62' επικράτησε της Hull με 1-0 και παρέμεινε στη μέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς. Στους 33 η ομάδα του Bruce. Τέλος στο Liberty η Swansea επικράτησε της Norwich με 3-0 και ξέφυγε και αυτή αρκετά απ' τη ζώνη του υποβιβασμού, στους 33 βαθμούς. Στους 32 τα "καναρίνια" εύκολα ή δύσκολα θα μείνουν στη μεγάλη κατηγορία.
το γκολ του Odemwingie
 Αποτελέσματα 32ης αγωνιστικής Σάββατο

Crystal Palace vs Chelsea 1-0

Arsenal vs Man City 1-1

Man United vs Aston Villa 4-1

Southampton vs Newcastle 4-0

Stoke vs Hull 1-0

Swansea vs Norwich 3-0

WBA vs Cardiff 3-3

Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τις αναμετρήσεις Fulham - Everton , Liverpool - Tottenham και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το Sunderland - West Ham. Οι "κόκκινοι" του Rodgers αν κερδίσουν θα βρεθούν μόνοι στην πρώτη θέση της Premier League. Φυσικά όλες οι αναμετρήσεις έχουν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Man City-Southampton, Cardiff-Crystal Palace, Everton-Arsenal και η δύσκολη έξοδος της Liverpool στην έδρα της West Ham.


Κωνσταντίνος Καραδήμας







0 σχόλια