United και πάλι United

Στην 24η αγωνιστική φτάσαμε για την Premier League και η Manchester United, αν και έχει παίξει 22 παιχνίδια, συνεχίζει το αήττητο σερί της για το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Η ομάδα του Sir Alex Ferguson έχει 18 πρωταθλήματα και μοιράζεται την πρώτη θέση, σε αυτή την κατηγορία, με την Liverpool που έχει όμως να πάρει πρωτάθλημα από το μακρινό 1990.

Ας δούμε τι έγινε στα Αγγλικά γήπεδα αυτή την αγωνιστική:
Η Manchester United διέλυσε την Birmingham στο Old Trafford με 5-0, μάλιστα αν είχε και λίγη τύχη παραπάνω ίσως μιλούσαμε για διψήφιο αριθμό τερμάτων υπέρ των κόκκινων. Καλύτερος παίκτης ο Dimitar Berbatov που σκόραρε τρία τέρματα( τα άλλα δύο οι Giggs και Nani) αλλά βοήθησε και σε άλλους τομείς καθώς έβγαλε ασίστ και έκλεψε σημαντικές μπάλες για την ομάδα του. Ο Βούλγαρος επιθετικός βρίσκεται πρώτος στην λίστα των σκόρερ με 17 τέρματα και φυσικά πρώτη είναι και η ομάδα του με 48 βαθμούς.
Στην 2η θέση και τους 46 βαθμούς ανέβηκε η Arsenal η οποία με χατ τρικ του Robin Van Persie επικράτησε της Wigan 3-0. Στην 18η θέση βρίσκονται οι Latics δείχνοντας ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Μεγάλη νίκη πραγματοποίησε η Aston Villa επί της Manchester City στο Villa Park με 1-0 και σκόρερ τον Darren Bent στο ντεμπούτο του για την ομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Bent είχε σκοράρει τόσο στο ντεμπούτο του ως παίκτης της Sunderland αλλά και ως παίκτης της Charlton. H City πάντως δεν άξιζε να ηττηθεί καθώς είχε τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλο το 90λέπτο και είχε την ατυχία να πέσει σε μία φανταστική σε απόδοση, και τύχη, αμυντική γραμμή των χωριατών, όσοι είδαν την αναμέτρηση λογικά θα συμφωνήσουν και μαζί μου.

Στην μεγάλη αναμέτρηση της αγωνιστικής στο St James Park η Newcastle αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 58’ με φανταστικό γκολ του Coloccini τελικά δεν πήρε το τρίποντο λόγω του Aaron Lennon που ισοφάρισε για τα σπιρούνια στις καθ υστερήσεις. Άτυχος ο Bale που αποχώρησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με ενοχλήσεις στην μέση πονοκεφαλιάζοντας τον Redknapp, στην 5η θέση και τους 38 βαθμούς η Tottenham δεν δείχνει ικανή ακόμα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος .
Χαμόγελα μετά από καιρό στην Liverpool μετά την νίκη με 0-3 επί της Wolves .Μεγάλη εμφάνιση από τον Fernando Torres (σκόραρε δύο τέρματα) και τον Raul Meireles που σκόραρε το τέρμα της αγωνιστικής. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Liverpool για φέτος με τον Kenny Dalglish στον πάγκο και σίγουρα μια μεγάλη βαθμολογική και φυσικά ψυχολογική ανάσα για την συνέχεια που σίγουρα δε θα είναι εύκολη.
Στο παιχνίδι που έγινε σήμερα, η Blackburn κέρδισε εύκολα την West Brom με 2-0 και έφτασε στην 7η θέση και τους 31 βαθμούς. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με το παιχνίδι της Chelsea με την Bolton στο Reebok.

Αποτελέσματα 24ης αγωνιστικής:

Wolves vs Liverpool 0-3

Newcastle vs Tottenham 1-1

Man United vs Birmingham 5-0

Aston Villa vs Man City 1-0

Blackburn vs WBA 2-0

Arsenal vs Wigan 3-0

Blackpool vs Sunderland 1-2

Everton vs West Ham 2-2

Fulham vs Stoke City 2-0

Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Arsenal – Everton και Man United – Aston Villa .

Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια