Οι 10 + 1 χειρότερες μεταγραφές της Premier League

Οι ομάδες στηρίζουν πολλά κάθε χρόνο στις ακριβές τους μεταγραφές, οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με την προσθήκη μεγάλων και ακριβών ποδοσφαιριστών και φυσικά στα ταλέντα που βγαίνουν από τις ακαδημίες τους. Το μεγάλο βάρος όμως κάθε χρονιά, για κάθε ομάδα ,πέφτει στον παίκτη που ο εκάστοτε πρόεδρος έδωσε μια μικρή, πολλές φορές και μεγάλη, περιουσία για να τον αποκτήσει. Πολλές φορές παίκτες με βασιλικά συμβόλαια και φυσικά πολύ ταλέντο δεν στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών , σήμερα θα δούμε τις 10 + 1 χειρότερες μεταγραφές στην Premier League μέσα από την ματιά του Home Of Football.

10) Tomas Brolin, Leeds United (1995) κόστισε 4,3 εκ. λίρες .
Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός είχε φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στο Euro 92 και συνέχισε τις σπουδαίες εμφανίσεις στην μεγάλη Parma των 90’s. To 1995 ήρθε η μεταγραφή στην Leeds και μαζί και τα πολλά προβλήματα για τον παίκτη. Η κόντρα με τον προπονητή Howard Wilkinson, οι τραυματισμοί αλλά και τα πολλά περιττά κιλά έκαναν τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή παγκίτη πολυτελείας, Τα 4 τέρματα ,και οι κακές εμφανίσεις, σε 20 παιχνίδια έκαναν τον Wilkinson να δώσει τον παίκτη δανεικό στην Zurich FC το 1996.

9)Bosko Balaban , Aston Villa (2001) κόστισε 6 εκ λίρες.
Το μεγάλο κανόνι της Dinamo Zagreb στην Αγγλία πέρασε και δεν ακούμπησε. Σε περίπου 2 χρόνια ως παίκτης των "χωριατών" πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις, τις 7 ως αλλαγή, χωρίς να γευτεί την χαρά ενός τέρματος. Όπως ξέρουμε επιθετικός που δεν σκοράρει δεν είναι και καλός επιθετικός, έτσι δόθηκε δανεικός στην Brugge, βρίσκοντας ξανά την χαμένη του φόρμα.

8)Faustino Asprilla, Newcastle (1996) κόστισε 6,7 εκ λίρες
Μεγάλος παίκτης ο Κολομβιανός, ήρθε στην Newcastle σε μια εποχή που η ομάδα του Dalglish διεκδικούσε το πρωτάθλημα και έπαιζε στην Ευρώπη με πολλές αξιώσεις. Ο Asprilla δεν μπόρεσε ποτέ να συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού στην Αγγλία σκοράροντας 9 τέρματα σε 48 εμφανίσεις. Είχε αποτύχει. Οι οπαδοί της Newcastle βέβαια έχουν ακόμα να μιλάνε για τις μεγάλες του Ευρωπαϊκές εμφανίσεις με την ομάδα, είπαμε η Αγγλία δε του ταίριαζε.

7)Chris Sutton, Chelsea (1999) κόστισε 10 εκ λίρες
Είχε συνηθίσει να ματώνει τα δίχτυα με την Norwich, συνέχισε να φορτώνει τις αντίπαλες εστίες με την Blackburn (κερδίζοντας και ένα πρωτάθλημα) αλλά στην Chelsea ήταν λες και δεν έπαιζε αυτός. Σκόραρε μία φορά σε 28 εμφανίσεις πριν βρει ξανά τον εαυτό του στην μεγάλη Celtic τo 2000.

6)Sergei Rebrov , Tottenham (2000) κόστισε 11,5 εκ λίρες
Με τον Shevchenko ήταν ο φόβος και ο τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα όταν έπαιζαν μαζί στο Κίεβο και τη Dymano. H Tottenham στο πρόσωπο του έβλεπε τον παίκτη που η επίθεση της ομάδας είχε ανάγκη το κρύο του αίμα. Αυτό το κρύο αίμα βέβαια πάγωσε για τα καλά με την έλευση του Glenn Hoddle, καθώς ο Άγγλος manager δεν πίστεψε και πολύ στο ταλέντο του Ουκρανού, έχοντας τον μόνιμα στο ψυγείο. Έφυγε από τα σπιρούνια το 2004 για την West Ham πραγματοποιώντας μέτριες εμφανίσεις και με τα "σφυριά".

5)Alberto Aquilani, Liverpool (2009) κόστισε 20 εκ λίρες
Ο Benitez αγόρασε τον Ιταλό μέσο από την Roma για να καλύψει το κενό του Xabi Alonso, βέβαια δεν υπολόγισε ότι ο παίκτης ήταν τραυματίας και ότι άρχισε να προσφέρει στην ομάδα στο δεύτερο μισό της σαιζόν, όταν η χρονιά είχε χαθεί. Πολύ λίγος για την Liverpool, το καλοκαίρι του 2010 δόθηκε δανεικός στην Juventus. Οι οπαδοί της Liverpool έμειναν με την απορία τι θα μπορούσε να κάνει ο Ιταλός έχοντας δίπλα του τον Poulsen. Ευτυχώς που δε το ζήσαμε και αυτό.

4)Michael Owen, Newcastle (2005) κόστισε 16 εκ λίρες
Ο τεράστιος αυτός επιθετικός όταν έπαιζε έκανε την δουλειά του για την Newcastle, απλά οι τραυματισμοί τον εμπόδιζαν να έχει σταθερότητα. Έμεινε στο St James Park για 4 χρόνια σκοράροντας όταν δεν ήταν στην εξέδρα λόγω τραυματισμού

3)Juan Sebastian Veron, Man United (2001) κόστισε 28,1 εκ λίρες

Chelsea (2003) κόστισε 15 εκ λίρες
Ο Αργεντινός μέσος , λόγω και του τεράστιου ποσού που είχε δαπανηθεί, ήταν μια τραγική επιλογή για τον Ferguson (ακόμα και αυτός κάνει λάθη). Οι εμφανίσεις με τον Αγγλικό σύλλογο ήταν μέτριες ως κακές την πρώτη του σαιζόν και έτσι συνεχίστηκαν και την δεύτερη έχοντας και ένα σοβαρό τραυματισμό. Βέβαια η επιλογή της Chelsea να δαπανήσει 15 εκ λίρες για να αγοράσει παίκτη που είχε αποδείξει ότι δεν ταίριαζε στο Αγγλικό στυλ παιχνιδιού, είχε αφήσει τότε όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία κυριολεκτικά άφωνη.

2)Adrian Mutu , Chelsea (2003) κόστισε 15,8 εκ λίρες
Τα χρήματα που δαπάνησε ο Abramovic για να φέρει τον Ρουμάνο στο Λονδίνο δεν έπιασαν ποτέ τόπο. Στην αρχή της σαιζόν 2004/2005 ο Mutu βρέθηκε θετικός σε χρήση ναρκωτικών ουσιών και τιμωρήθηκε με 7 μήνες αποκλεισμό. Αυτή ήταν και η αρχή μιας κόντρας που συνεχίστηκε στα δικαστήρια ,μεταξύ παίκτη και ομάδας, και έφερε πολλά σκαμπανεβάσματα στην ποδοσφαιρική καριέρα αλλά και στην προσωπική ζωή του μεγάλου αυτού επιθετικού.

1)Robinho , Man City (2008) κόστισε 32,5 εκ λίρες

Αυτή ήταν μια μεταγραφή που έδειξε σε όλους την οικονομική ισχύ της νέα δύναμης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο Βραζιλιάνος ήταν το αστέρι στο οποίο οι Άραβες έβλεπαν τον παίκτη που θα έκανε την διαφορά στο γήπεδο και θα ανέβαζε την ομάδα επίπεδο. Φυσικά τίποτα από αυτά δε συνέβη με τον Βραζιλιάνο αστέρα να δείχνει ανίκανος να προσαρμοστεί κυρίως λόγω του κλίματος της Αγγλίας. Ο Robinho ζητούσε συνεχώς να φύγει από την ομάδα για μέρη με πιο γλυκό κλίμα. Οι ιδιοκτήτες δε του χάλασαν το χατήρι, απλά χρεώθηκαν μια εκ των χειρότερων μεταγραφών στην ιστορία.

Εκτός συναγωνισμού

Andriy Shevchenko, Chelsea (2006) κόστισε 30,8 εκ λίρες
Το αγαπημένο παιδί του Roman Abramovic που έκανε τα πάντα για να φέρει τον Ουκρανό επιθετικό στο Stamford Bridge, όσο και αν ο Mourinho ήταν αντίθετος με αυτή την μεταγραφή. Ο Shevchenko έκανε το ντεμπούτο του με την Chelsea, σκοράροντας στην ήττα με 2-1 από την Liverpool για το Community Shield αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη του ονόματος και του ταλέντου του. Ο Mourinho συνήθιζε να αφήνει τον Ουκρανό στον πάγκο και όταν αποφάσιζε να τον βάλει στο γήπεδο ο Shevchenko έδειχνε τσακωμένος με τα δίχτυα. Τα 9 τέρματα είναι σίγουρα μεγάλη αποτυχία για την κλάση και το όνομα του Ουκρανού που είδε την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα στην Αγγλία. Το 2008 δόθηκε δανεικός στην αγαπημένη του Milan, αλλά και εκεί έδειξε ότι οι παλιές καλές μέρες ανήκαν πια στο παρελθόν. Από το 2009 αγωνίζεται στο Κίεβο με τη φανέλα της ομάδας που τον ανέδειξε ,της Dymano.

Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια