Η άλωση του Stamford Bridge...

Επιτέλους επιστροφή στα εγχώρια πρωταθλήματα, με φοβερά παιχνίδια για την 12η αγωνιστική της Premier League.

To Σάββατο πέρασαν όλα τα φαβορί με τις City, United, Arsenal και την Everton να παίρνουν το τρίποντο της νίκης. Ας δούμε τι έγινε αναλυτικότερα:

H ομάδα του Roberto Mancini δείχνει κυριολεκτικά ασταμάτητη και κανείς δεν γνωρίζει ποιος (και φυσικά αν ) μπορεί να βάλει φρένο στην εξαιρετική της πορεία. Θύμα αυτή την αγωνιστική για τους "πολίτες" η Newcastle του Alan Pardew, μια Newcastle που δεν είχε γνωρίσει την ήττα για 11 αγωνιστικές. Στο Etihad υπέκειψε και αυτή στο ταλέντο των παικτών της City, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Σκόρερ για την ομάδα του Manchester οι Balotelli με πέναλτυ, Micah Richards με κοντινό πλασέ και Aguero με πέναλτυ, για τους "ανθρακωρύχους" το γκολ της τιμής πέτυχε ο Gosling στο 89’. Μετά και από αυτή τη νίκη η City έφτασε τους 34 βαθμούς, μόνη πρώτη και φυσικά αήττητη.
Η δεύτερη United με σκόρερ τον Hernandez στο 11’ απέδρασε από το Liberty με 0-1, και έφτασε τους 29 βαθμούς. Οι κύκνοι της Swansea έμεινα στους 13 βαθμούς και την 13η θέση.
Η Arsenal έχοντας για ακόμη ένα παιχνίδι τον Robin Van Persie σε εξαιρετική κατάσταση (ο Ολλανδός striker σκόραρε τα δύο τέρματα της ομάδας του , φτάνοντας τα 13 συνολικά) κέρδισε την Norwich με 1-2. Η ομάδα του Paul Lambert είχε προηγηθεί με τον Morrison στο 16’ , αλλά ο αρχηγός των κανονιέρηδων το πήρε προσωπικά και με τα δύο του τέρματα χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο. Στους 22 βαθμούς η Arsenal σε σταθερή ανοδική πορεία. Στους 13 έμεινε η Norwich.
Νίκη και για την Everton που επικράτησε στο Goodison Park της Wolves με 2-1 και έφτασε και αυτή τους 13 βαθμούς, παίρνοντας μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Jagielka και Baines(με πέναλτυ) οι σκόρερ για τα ζαχαρωτά, που απάντησαν στο τέρμα του Steven Hunt (πέναλτυ) που είχε ανοίξει το σκορ στο 37’. Ο Βέλλιος πέρασε στο 72’ στη θέση του Tim Cahill.
Μεγάλο διπλό έκανε η QPR στην έδρα της Stoke, μια έδρα που θεωρείται από τις πιο δύσκολες στην Αγγλία, με 2-3. Μεγάλο παιχνίδι για τους Rangers έκανε ο Joey Barton, όπως και ο Walters για τους Potters. Στην 9η θέση ανέβηκε η QPR , φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Στους 12 έμεινε η ομάδα του Tony Pullis.

Αποτελέσματα Σαββάτου:

Man City vs Newcastle 3-1

Swansea vs Man United 0-1

Norwich vs Arsenal 1-2

Everton vs Wolves 2-1

Stoke vs QPR 2-3

Sunderland vs Fulham 0-0

WBA vs Bolton 2-1

Wigan vs Blackburn 3-3

Στο μεγάλο κυριακάτικο παιχνίδι που τελείωσε πριν λίγη ώρα, η Liverpool κέρδισε την Chelsea στο Stamford Bridge με 1-2. Το σκορ άνοιξε για τους "κόκκινους" ο Maxi στο 33’, μετά από μια πολύ ωραία φάση που ξεκίνησε από το κλέψιμο του Adam στον Mikel, ο Σκοτσέζος πάσαρε στον Bellamy, αυτός έκρυψε την μπάλα με τον Suarez, πριν αυτή καταλήξει στον Αργεντινό και τα δίχτυα του Cech. O Sturridge έφερε το παιχνίδι στο 1-1 με προβολή στο 55’ και ο Glen Johnson στο 87’, αφού πρώτα χόρεψε τον Ashley Cole, σκόραρε το νικητήριο γκολ της Liverpool. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Liverpool έφτασε τους 22 βαθμούς, όσους και η Chelsea , όσους και η Arsenal, όσους και η Tottenham. H τελευταία βέβαια παίζει αύριο στο Λονδίνο με την Villa, και λογικά θα φτάσει την Newcastle στους 25 βαθμούς και την 3η θέση.

Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Man United- Newcastle και Liverpool-Man City.


Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια