League Cup και...Mellor

Παιχνίδια για το League Cup είχαμε χθες στο Νησί, με τις τρεις από τις τέσσερεις ομάδες να σφραγίζουν εισιτήριο. Η Manchester United παίζει σήμερα στο Old Trafford με την Crystal Palace.

Στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας η Liverpool έφυγε με ένα ακόμα τεράστιο διπλό από την έδρα της Chelsea, τρίτο στη σειρά για την ομάδα του King Kenny 9 μέρες μετά το διπλό του πρωταθλήματος. Με αρκετές αλλαγές παρουσιάστηκαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φυσικά δεν επηρέασε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Το παιχνίδι , ιδίως από την πλευρά της Liverpool , ήταν φοβερό. Maxi Rodriguez και Martin Kelly, στο 58’ και 63’ διαμόρφωσαν το σκορ, και τα δύο τέρματα προήλθαν από σέντρες του mvp της αναμέτρησης Graig Bellamy, το τέρμα του νεαρού αμυντικού Kelly ήταν το πρώτο με την φανέλα της Liverpool. Αξίζει να σημειώσω πως και στο διπλό για το πρωτάθλημα (1-2) ο Maxi είχε ανοίξει το σκορ και το δεξί μπακ , σε εκείνη την αναμέτρηση, Glen Johnson είχε σκοράρει το 2ο τέρμα, χθες δεξί μπακ έπαιξε ο Kelly. O Carroll έχασε πέναλτυ για την Liverpool , για την ακρίβεια το έστειλε με όλη του την δύναμη πάνω στον Turnbull, στο 23’ βγάζοντας τον Bellamy έξω από τα ρούχα του για την κάκιστη εκτέλεση του νεαρού Άγγλου striker.
H Man City έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας στο Emirates , κερδίζοντας έναν αγώνα που ήταν αρκετά μέτρια και σίγουρα αρκετά χειρότερη από την Arsenal. Οι "κανονιέρηδες" είχαν την κατοχή , είχαν τις ευκαιρίες αλλά δεν είχαν το σημαντικότερο , το γκολ δηλαδή. Ο Mancini στο τελευταίο 20λεπτο πέρασε στον αγώνα τον Aguero και αυτός τον δικαίωσε στο 83’ σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και γράφοντας το τελικό 0-1. Για 70’ αγωνίστηκε ο Owen Hardgreaves για την City και μάλιστα ήταν από τους καλύτερους της αναμέτρησης (η μπάλα δεν ξεχνιέται όσους τραυματισμούς και να έχει ένας ποδοσφαιριστής). Οι "πολίτες" είχαν να αποδράσουν με νίκη από την έδρα της Arsenal από το μακρινό 1975.
Η Cardiff κέρδισε εύκολα την Blackburn στην έδρα της, με 2-0 έχοντας καλύτερο παίκτη τον Kenny Miller. Ο Σκοτσέζος επιθετικός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 20’ και είδε τον νεαρό αμυντικό της ομάδας του Antony Gerrard να κλειδώνει την νίκη στο 50’, γράφοντας το 2-0. Μεγάλη πρόκριση για την Cardiff, άλλη μια μαύρη βραδιά για τα "ρόδα" που έδειξαν για ακόμη μία φορά όλες τις αδυναμίες τους, δικαιολογώντας πλήρως την φετινή τραγική κατάσταση τους και την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League.
Η United το βράδυ, εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση απέναντι στην Crystal Palace που φέτος είναι σε αρκετά μέτρια κατάσταση. Ο Sir Alex θα παρατάξει την ομάδα με αρκετές αλλαγές και αξίζει σίγουρα οι φίλοι της United, να δουν τον αγώνα για τους νεαρούς παίκτες που θα αγωνιστούν. Λογικά θα ξεκινήσει στην 11δα ο νεαρός (και μεγάλο ταλέντο) κεντρικός μέσος Ravel Morrison. Πέρυσι ήταν από τους καλύτερους στην κατάκτηση του Κυπέλου Νέων από την United,και φέτος ο Σκοτσέζος σκέφτεται σιγά σιγά να αρχίσει να του δίνει ευκαιρίες. Άλλωστε αυτή την περίοδο η μεσαία γραμμή των "μπέμπηδων" θυμίζει πτέρυγα νοσοκομείου.

o Ravel Morrison

Και θα κλείσω με κάτι για τους φίλους της Liverpool. Θυμάστε τον Neil Mellor, τον νέο μεγάλο επιθετικό της ομάδας πριν 7-8 χρόνια. Ένα ψηλό και δυνατό, ξανθό παλικάρι. Ο παίκτης που σκόραρε το τέρμα της ισοφάρισης με τον Ολυμπιακό στο 3-1 του Anfield, τώρα θυμήθηκαν όλοι, είμαι σίγουρος. Ο Mellor λοιπόν, προσωπικά είχα ξεχάσει την ύπαρξη του, μετά από μια "μεγάλη" καριέρα σε Liverpool και West Ham ως θερμαστής του πάγκου, παίζει στην Preston North End στην League One. Χτες λοιπόν ο φιλαράκος μας με δικό του τέρμα χάρισε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του επί της Hartepool με 0-1. Γιατί τα γράφω όλα αυτά θα μου πείτε, πρώτον γιατί θυμήθηκα τον Mellor και δεύτερον γιατί με τη νίκη αυτή η Preston έβαλε τέλος σε ένα τραγικό σερί 10 συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη. Δεν είχαμε Premier League και είπα και γω να ρίξω μια κλεφτή ματιά και στις μικρές κατηγορίες.


Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια