Ωραίο θέαμα,δύσκολη αγωνιστική

Μεγάλο παιχνίδι έγινε χθες Σάββατο στο Old Trafford με τις United και Newcastle να μοιράζονται εντυπώσεις και βαθμούς, μένοντας στο 1-1. Η ομάδα του Alan Pardew ήταν καλύτερη από τους "μπέμπηδες" για 80 λεπτά , κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Στο 80ο λεπτό ο Gutierrez αποβλήθηκε σωστά με 2η κίτρινη κάρτα, στερώντας από την ομάδα του την διεκδίκηση ενός μεγάλου διπλού. Το σκορ είχε ανοίξει ο Hernandez για την United , με τον γνώριμο γι αυτόν τρόπο (την τύχη εννοώ) στο 49’ και ο Demba Ba έφερε την αναμέτρηση στο 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ στο 64’, το πέναλτυ κέρδισε ο Ben Arfa από τον Ferdinand. Συγκινητική η αμυντική προσπάθεια των παικτών της Newcastle στο τελευταίο 10λέπτο, όταν κυριολεκτικά οι παίχτες της Manchester τους είχαν βάλει μέσα στο τέρμα. Τέλος καλό πάντως για την ομάδα του Pardew που κέρδισε δίκαια ένα τεράστιο βαθμό. Στους 30 βαθμούς έφτασε η United , στους 26 (μόνη 4η) η Newcastle.
Σε άλλα σπουδαία Σαββατιάτικα παιχνίδια για την 13η αγωνιστική η Chelsea επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Wolves με 3-0, η Tottenham κέρδισε την WBA με 1-3 στο The Hawthorns και βρίσκεται για τα καλά στο κυνήγι της 2ης United και η Arsenal έμεινε στο 1-1 με την Fulham στο Emirates.

Μεγάλο διπλό έκανε η Everton στο Reebok , κερδίζοντας την Bolton με 0-2. Βαθμολογική ανάσα αυτή για τα ζαχαρωτά που ξεκόλλησαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τα τέρματα για την ομάδα του Moyes σημείωσαν οι Fellaini στο 49’ και ο δικός μας Απόστολος Βέλλιος στο 76’, μάλιστα αυτό ήταν το 3ο τέρμα του νεαρού επιθετικού στο πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Σαββάτου:

Man United vs Newcastle 1-1

Bolton vs Everton 0-2

WBA vs Tottenham 1-3

Arsenal vs Fulham 1-1

Stoke vs Blackburn 3-1

Chelsea vs Wolves 3-0

Norwich vs QPR 2-1

Sunderland vs Wigan 1-2

Σήμερα Κυριακή οι αναμετρήσεις επισκιάστηκαν από τον τραγικό θάνατο του παλαίμαχου Ουαλού μέσου(και προπονητή της Εθνικής Ουαλίας) Gary Speed, στις επόμενες μέρες θα διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως ο Speed έδωσε αυτός τέλος στη ζωή του .

Στα αγωνιστικά στο μεγάλο παιχνίδι της εβδομάδας, Liverpool και Man City έμειναν στο 1-1 στο Anfield με την ομάδα του Dalglish να αδικείται από το αποτέλεσμα. Οι "κόκκινοι" ήταν καλύτεροι σε όλο το 90λέπτο και αν δεν είχαν βρει μπροστά τους ένα φανταστικό Joe Hart θα είχαν σίγουρα πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς, Με 10 παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η City λόγω της χαζής αποβολής του Balotelli με 2η κάρτα, σε μια φάση πάντως που ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του. Τα τέρματα στο 31’ ο Kompany με άπιαστη κεφαλιά μετά από κόρνερ και στο 33’ ο Lescott με αυτογκόλ, σε μια φάση που λογικά η μπάλα θα κατέληγε ούτως ή άλλως στα δίχτυα του Hart, το σουτ του Adam ήταν αρκετά καλό. Στο +5 η City από την 2η United, στους 23 βαθμούς και την 6η θέση η Liverpool.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας Swansea και Aston Villa έμειναν στο 0-0. Το παιχνίδι ήταν να ακυρωθεί λόγω του θανάτου του Speed, το Swansea είναι στην Ουαλία. Φοβερή σκηνή με τον Shay Given (συμπαίκτης του Speed στην Newcastle) να ξεσπά σε κλάματα λίγα λεπτά πριν τη σέντρα.


Βαθμολογία σε 13 αγώνες

1. Man City 35

2. Man United 30

3. Tottenham 28 (σε 12 παιχνίδια)

4. Newcastle 26

5. Chelsea 25

6. Liverpool 23

7. Arsenal 23

8. Aston Villa 16
9. Everton 16 (σε 12 παιχνίδια)
10. Νorwich 16
11. QPR 15
12. Stoke 15
13. Swansea 14
14. WBA 14
15. Fulham 12
16. Sunderland 11
17. Wolves 11

18. Bolton 9

19. Wigan 9

20. Blackburn 7

Την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Newcastle με την Chelsea στο St James Park.


Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια