Με περίσσιο ταλέντο για την πρωτιά...

Το Σάββατο ξεκίνησε στη Δανία το Ευρωπαϊκό Κύπελλο under 21 με την συμμετοχή 8 ομάδων.Στο α' γκρουπ βρίσκονται οι :Λευκορωσία,Ισλανδία,Δανία και Ελβετία και στο β' οι :Ισπανία(πρώτο φαβορί),Τσεχία,Ουκρανία και φυσικά η Αγγλία.

Σήμερα έγιναν τα παιχνίδια του β' γκρουπ με την Αγγλία να παίζει κόντρα στην Ισπανία σε ένα παιχνίδι πόλο έλξης για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και φυσικά τους mamager όλου του κόσμου,καθώς και ο δύο αυτές ομάδες έχουν παίκτες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, αν και πολλοί είναι ήδη φτασμένοι από τα 20 τους.

Ο Stuart Pearce "κατέβασε" την ομάδα του με ένα συμπαγές 4-5-1 απέναντι στο 4-3-3 των Ισπανών, που έχουν υιοθετήσει το στυλ παιχνιδιού της Barcelona από τις μικρές Εθνικές μέχρι τους άνδρες,μάλιστα η κατοχή μπάλας έφτασε σε πολλές στιγμές στο 70-30 για τους "φούριας ρόχας".
Από την αρχή του παιχνιδιού η Ισπανία είχε τον έλεγχο με τους Άγγλους να παίζουν στην κόντρα, έχοντας στην κορυφή τον Daniel Sturridge και πίσω του τον Daniel Welbeck, και οι δυο τους περίμεναν μια κάθετη του Jordan Henderson που όμως ήταν καλά κλεισμένος από τους μέσους των Ισπανών. Έτσι στο 14' μετά από κόρνερ και διπλή αδράνεια της άμυνας των Άγγλων, η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Anden Herrera μετά από κεφαλιά πάσα του Javi Martinez, το τέρμα έδειξε αδυναμία των Άγγλων στα στημένα(επαναλήφθηκε 3 φορές η ίδια φάση)αλλά ήταν αντικανονικό μιας και ο Ισπανός σκόραρε με τη βοήθεια του χεριού του.Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο β' ημίχρονο μέχρι το 67' τον έλεγχο είχαν οι Ισπανοί με τους Άγγλους να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.Σε εκείνο το σημείο ο Άγγλος manager έβγαλε τον κάκιστο Danny Rose και πέρασε στη θέση του τον Jack Rodwell(πιστεύω πως αξίζει να ξεκινάει στην αρχική 11αδα) αλλά και τον Lansbury στη θέση του αρχηγού Michael Mancienne.O Rodwell έδωσε ποιότητα και φρεσκάδα στην αριστερή πτέρυγα των Άγγλων και με την βοήθεια του Ryan Bertrand δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των Ισπανών,μάλιστα όταν πέρασε και στο 81΄ο Sinclair στη θέση του Cleverley οι Άγγλοι έκαναν πάρτυ στις πτέρυγες,κάπως έτσι φτάσαμε στο 88' όπου με το τέρμα του Welbeck η Αγγλία έφτασε στην ισοφάριση.
Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία του Smalling στο κέντρο της άμυνας και η τρομερή δουλειά που έκανε ο Henderson στο χώρο του κέντρου.Επίσης άψογος ήταν ο τερματοφύλακας Frank Fielding, η απόκρουση που έκανε στο σουτ του Herrera λίγα λεπτά μετά το 1-0 ήταν απλά καταπληκτική.

Στα αρνητικά οι πολλές μακρινές μπαλιές του Jones,από την άμυνα στην επίθεση για τον Sturridge,είναι κάτι που το έχει ο νεαρός αλλά σήμερα ήταν υπερβολικός.Επίσης η κάκιστη παρουσία του Rose και η απόσταση σε πολλά σημεία του παιχνιδιού που είχε το κέντρο με την επίθεση, αυτό είναι κάτι που ο προπονητής θα πρέπει να βρει λύση γρήγορα.

Για την ποιότητα των Ισπανών δε θα σας γράψω πολλά, απλά να πω πως στην 11αδα τους υπήρχαν δύο Παγκόσμιοι Πρωτάθλητες( Javi Martinez και Juan Mata) ενώ παίκτες όπως ο Bojan της Barcelona και ο Diego Capel της Sevilla δεν είναι ούτε βασικοί.
Επόμενο παιχνίδι των Άγγλων αυτό με την Ουκρανία στις 15 Ιουνίου, παιχνίδι όπου το "τρίποντο" θα πρέπει να έρθει πάση θυσία.

Για την Αγγλία αγωνίστηκαν:

Frank Fielding,Michael Mancienne(Henri Lansbury 67'),Ryan Bertrand,Chriss Smalling,Phil Jones,Jordan Henderson,Danny Welbeck,Daniel Sturridge,Kyle Walker,Thomas Cleverley(Scott Sinclair 81'),Danny Rose(Jack Rodwell).

Αξίζει να πούμε πως στην αποστολή της Αγγλίας δεν βρίσκονται οι Jack Wilshere και Andy Carroll, ο πρώτος θεωρείται ήδη βασικός στην Ανδρών και ο δεύτερος λόγω τραυματισμού.

Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια