Στην Liverpool η δόξα και η πρόκριση




Η Liverpool ήταν η μεγάλη νικήτρια στο "derby" του 4ου γύρου για το Κύπελο της Αγγλίας, επικρατώντας της Manchester United με 2-1 στο Anfield. Έτσι η ομάδα του Kenny Dalglish μετά την Man City, για το League Cup, αφήνει και την United εκτός, για το Fa Cup. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις άλλωστε και οι δύο ομάδες είχαν σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά (88’) με το τέρμα του Dirk Kuyt.

Tο σκορ άνοιξε για την Liverpool ο Daniel Agger στο 20’ μετά από κόρνερ και  τραγικό λάθος του De Gea, ο νεαρός αμυντικός ήταν κάκιστος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και η εμφάνιση του ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους τους οπαδούς των "red devils" στην ερώτηση «μα γιατί παίζει ο Lindergaard. H United μετά το τέρμα του Δανού πήρε τα ηνία, είχε την κατοχή και έφτασε δικαίως στην ισοφάριση με το τέρμα του Park στο 39’. O Κορεάτης ήταν τρομερός σήμερα, σε μια θέση μάλιστα που ελάχιστα τον έχουμε δει, έπαιζε ελεύθερος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Welbeck.Για την Liverpool καταπληκτικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Martin Skrtel.


To τέρμα του Agger
Στο ‘β ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν δυνατά, αλλά μετά το 60’ έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ισοπαλία. Οι Giggs/Scholes είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, Ο Scholes έγινε αλλαγή στο 75’ και ο Giggs στο 89’, ο Gerrard είχε γίνει επίσης αλλαγή από τον Dalglish στο 71, και όλα έδειχναν πως πάμε σε μια ακόμα ισοπαλία για τις δύο ομάδες. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 88’, από βολέ του Reina, ο Carroll κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα προς την περιοχή της United, ο Kuyt εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Evra (ο Γάλλος δεν έκοψε την μπάλα), βρέθηκε τετ α τετ με τον De Gea, και τον εκτέλεσε γράφοντας το 2-1 και δίνοντας στην ομάδα του μια τεράστια πρόκριση. Σαν τρελός πανηγύρισε και ο τιμωρημένος Suarez αυτό το τέρμα, από την εξέδρα των επισήμων. Αυτή ήταν η 7η αγωνιστική από τις 8 της τιμωρίας. Δια στόματος Steven Gerrard πάντως μετά την αναμέτρηση, η Liverpool θα βρίσκεται στο Wembley δύο φορές φέτος για να σηκώσει δύο κούπες.
O χρυσός σκόρερ Dirk Kuyt

Πάντως η United αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την σημερινή της εμφάνιση αν σκεφτεί κανείς και τις απουσίες που είχε ο Ferguson. Για τους "κόκκινους" από την άλλη, θα μιλούσαμε για αυτοκτονία αν δεν έπαιρναν την πρόκριση από αυτή την United.

Οι παίχτες που αγωνίστηκαν:

Liverpool: Reina, Enrique,Kelly,Agger,Skrtel,Carragher(63' Kuyt),Gerrard(71' Bellamy), Henderson,Downing, Maxi (63' Adam).

Man United: De Gea, Evra, Rafael,Smalling, Evans,Carrick,Scholes(75' Hernandez),Giggs(89'Berbatov),Valenchia,Park,Welbeck.

οπαδοί με μάσκες του Suarez
Σε άλλα σπουδαία παιχνίδια για την φάση των "32", η Chelsea επικράτησε της QPR στο Loftus Road, με 0-1 με το τέρμα του Mata από τα έντεκα βήματα, η Tottenham με το ίδιο σκορ της Watford και σκόρερ των Van der Vaart, σε ένα παιχνίδι που προβλημάτισε αρκετά τον Redknapp και η Everton 2-1 την Fulham.

Ας δούμε όλα τα αποτελέσματα Παρασκευής και Σαββάτου.

Watford vs Tottenham 0-1

Everton vs Fulham 2-1

Liverpool vs Man United 2-1

QPR vs Chelsea 0-1

Derby vs Stoke 0-2

Stevenage vs Notts County 1-0

Blackpool vs Sheffield Wednesday 1-1

WBA vs Norwich 1-2


Hull vs Crawley Town 0-1


Sheffield United vs Birmingham 0-4


Bolton vs Swansea 2-1


Millwall vs Southampton 1-1


Leicester City vs Swindon Town 2-0


 Η αναμέτρηση Brighton and Hove Albion  Newcastle, διεξάγεται αυτή την ώρα. Αύριο Κυριακή υπάρχουν οι αναμετρήσεις Arsenal - Aston Villa και Sunderland –Middlesbrough.


Κωνσταντίνος Καραδήμας

0 σχόλια