Fulham γιατί έτσι μου αρέσει!!!

Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ μέσα από τη νέα στήλη, που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ό,τι αφορά τη Fulham. Πολλοί θα αναρωτηθείτε, γιατί έγινα Fulham. Mα όποια ομάδα της Αγγλίας και να δεις, κουβαλάει η καθεμιά της ιστορία που λίγες ομάδες στον κόσμο έχουν. Πόσο μάλιστα η Fulham, που είναι η πρώτη ομάδα του Λονδίνου, στην οποία αγωνίστηκαν μεγάλα ονόματα του Αγγλικού ποδοσφαίρου και διαθέτει (κατά τη γνώμη μου) ίσως το ωραιότερο αγγλικό γήπεδο. Από εδώ και στο εξής θα τα λέμε από εδώ μέσα κι ελπίζω με τον καιρό να γίνουμε πολλοί.

Ας περάσουμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι. Μετά τον άδικο αποκλεισμό της Τετάρτης, από τη συνέχεια του Europa League, η Fulham έστρεψε πλέον το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα και στον πρωταρχικό στόχο που είχε, την αποφυγή του υποβιβασμού από την Premier League. Χθες, επέστρεψε στις νίκες απέναντι στη Bolton, καθώς επικράτησε με 2-0 εντός έδρας και πήρε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα. Η Fulham απέδωσε κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, οι δε γηπεδούχοι για να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό "σοκ" στο τελευταίο λεπτό από την Odense και να διατηρήσουν μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού και οι δε φιλοξενούμενοι για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να δημιουργούν ευκαιρίες στις δύο εστίες και έτσι η αναμέτρηση έγινε πιο ενδιαφέρουσα. Η Fulham όμως ήταν πιο εύστοχη στις τελικές της προσπάθειες και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να πετύχει δύο γκολ και να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι. Στο 32' ο Dempsey με καταπληκτική κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ruiz, θα ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

Πριν καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες της Bolton από το γκολ που δέχτηκαν, η Fulham διπλασίασε τα τέρματα της στο 34', όταν ο Ruiz εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας των Trotters και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Jaaskelainen, δίνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν πολλές φάσεις αλλά το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι η Fulham πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που ήθελε.

«Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν οι βαθμοί μετά την απογοήτευση της Τετάρτης» δήλωσε ο Jol. «Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε πολύ καλά με τον Moussa Dembele, τον Clint (Dempsey), τον Bryan Ruiz και τον Andy Johnson που δημιούργησαν μια καλή ισορροπία στην επίθεση. Θέλαμε να πετύχουμε ένα τρίτο γκολ που θα μπορούσαμε να το είχαμε καταφέρει στο μομέντουμ που ήμασταν. Είχαμε μια μικρή αδυναμία στο κέντρο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί».

Γιώργος Κυρίτσης

0 σχόλια