Δεν μπορούσε...

H Manchester United πάλεψε, υπερέβαλε εαυτόν αλλά γνώρισε δίκαια την ήττα από την κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών, και για πολλούς κορυφαία όλων των εποχών. Ο Fergunson έστησε πολύ καλά την ομάδα του απέναντι στους "εξωγηίνους" του Guardiola αλλά άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο. Τελικά όπως αποδείχτηκε, και σήμερα, αυτή η Barcelona είναι ανίκητη, αυτή η Barcelona αγγίζει ώρες-ώρες το τέλειο, αυτή η Barcelona είναι το ποδόσφαιρο στα καλύτερα του, απλά και λαικά "δεν παίζεται".

Το παιχνίδι:
Καλύτερα μπήκε η United στον αγώνα και μάλιστα είχε τον έλεγχο στο πρώτο 15λεπτο , πιέζοντας την Barca και έχοντας την κατοχή μπάλας. Στο διάστημα αυτό βέβαια δεν απείλησε ουσιαστικά τους Καταλανούς που μετά το 20 λεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα. Έτσι στο 27' μετά από τρομερή ασσίστ του Xavi ο Pedro άνοιξε το σκορ, στην συγκεκριμένη φάση μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τόσο οι Carrick/Giggs που άφησαν τον Xavi να φτάσει ανενόχλητος μέχρι την περιοχή της ομάδας τους, όσο και ο Van der Saar που εκτίμησε λάθος το σουτ του νεαρού επιθετικού. Η United βέβαια δε το έβαλε κάτω, τα πόδια των παικτών άντεχαν στο 1ο ημίχρονο, και έφτασε στην ισοφάριση στο 37' με τον Rooney. Μετά από λάθος πλάγιο του Abidal ο Rooney έπαιξε δύο φορές το "ένα-δύο", την πρώτη με τον Carrick και τη δεύτερη με τον Giggs και πλάσαρε άψογα τον Valdes. To 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο β' ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο η Barcelona, οι παίχτες της United δεν μπόρεσαν να αντέξουν στο ρυθμό και στο passing game των Καταλανών και μοιραία γνώρισαν την ήττα με 3-1. Το 2-1 έκανε ο Messi με δυνατό σουτ στο 54' και το 3-1 που κλείδωσε και τη νίκη ο David Villa στο 70' με φανταστικό σουτ που κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Van der Saar.

Αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος τελικός της United μέσα σε 2 χρόνια, και αυτός πάλι από την Barcelona όπως και το 2009 στη Ρώμη. Η ομάδα του Fergunson έδειξε πως βρίσκεται ακόμα στην ελίτ της Eυρώπης , και μάλιστα χωρίς τα σπουδαία ονόματα, και αυτό είναι πραγματικά προς τιμήν της. Αν δεν είχε πέσει πάνω σε αυτή την φανταστική Barcelona ίσως να είχε ένα Ευρωπαικό ακόμα,ίσως του χρόνου...

Πολύ καλοί για την United οι Rooney, Park, Evra και μεγάλη απογοήτευση ο Hernandez που χάθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει και άλλες ευκαιρίες καθώς πρόκειται για μεγάλο ταλέντο.

Οι "11" που αγωνίστηκαν:

Van der Saar, Vidic, Ferdinand, Fabio(69' Nani), Evra, Carrick(77' Scholes), Giggs, Park, Valencia, Rooney , Hernandez.


Kωνσταντίνος Καραδήμας


0 σχόλια